Incidentul a avut loc marti dimineata, in jurul orei 7.40, in dreptul localitatii Negreni, din judetul Cluj. Un autoturism Opel Zafira, care se indrepta inspre Oradea, a parasit brusc sensul de mers si a intrat pe contrasens, unde s-a izbit pur si simplu de un Mitsubishi L200, care circula regulamentar catre Cluj-Napoca.

Politistii au incercat in zadar sa stabileasca ce l-a determinat pe soferul Opelului, Florian Simut, sa ajunga pe contrasens. Impactul celor doua autoturisme a fost unul deosebit de puternic.

In urma ciocnirii violente dintre cele doua masini o femeie si-a pierdut viata. Silvia Simut, de 51 de ani, din Oradea, sotia soferului aparent vinovat de producerea accidentului, a murit pe loc, cu toate ca se afla pe bancheta din spate a Opelului Zafira. Soferul, Florian Simut, de 54 de ani, a fost grav ranit. Fiica celor doi, Daciana Romana, de 22 de ani, a suferit si ea rani grave.

De asemenea, in accident a fost ranit si soferul autoturismului Mitsubishi, Neculai Rotariu, de 40 de ani, din judetul Botosani. Starea critica a pacientilor a determinat autoritatile prezente la fata locului sa solicite interventia unui elicopter din partea Serviciului Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Cele trei persoane ranite au fost aduse cu elicopterul la Cluj-Napoca si internate de urgenta la Unitatea de Primire a Urgentelor numarul 1 din Cluj. Potrivit politistilor, cei trei sint inca in stare grava.

Ambilor soferi li s-au recoltat probe de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei. Soferul Mitsubishiului le-a povestit anchetatorilor ca masina care venea din directia opusa circula regulamentar, cind dintr-o data a trecut pe contrasens, fara ca impactul sa mai poata fi evitat. Cea mai plauzibila ipoteza a anchetatorilor ramine oboseala la volan.

„Incercam sa stabilim de unde venea domnul cu Opelul si sa vedem daca intr-adevar era obosit“, a explicat Mircea Rotar, purtator de cuvint pentru Serviciul Rutier Cluj.

De la inceputul anului, pe raza judetului Cluj, patru persoane si-au pierdut viata pe Drumul European 60. Printre cauzele acestor accidente se regasesc viteza excesiva si oboseala la volan.