Gabriela Firea se va regăsi pe lista Coaliției pe un loc eligibil pentru un post de europarlamentar, a declarat, marți, secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Amintim că managerul Spitalului Universitar București, medicul Cătălin Cîrstoiu, va fi candidatul PSD și PNL pentru Primăria Capitalei.

Gabriela Firea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Gabriela Firea va fi pe lista la europarlamentare, pe un loc eligibil. În seara asta, cel târziu mâine, se clarifică și lista comună privind candidații Coaliției la europarlamentare (...) Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a declarat la Parlament secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Anunțul vine în contextul în care Gabriela Firea își dorea o candidatură la Primăria Capitalei, pentru care era susținută de PSD București, organizație pe care o conduce. Liderii PSD și PNL au decis însă ca medicul Cătălin Crîstoiu să fie candidatul comun pentru București.

Cîrstoiu a fost prezentat marți liderilor liberali și social-democrați, printre care și Gabriela Firea. Aceasta din urmă a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu la Guvern.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îl vor prezenta pe Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului și la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Surse din Coaliție au declarat pentru HotNews.ro că, în calitate de președinte al organizației PSD București, Gabriela Firea va coordona politic, împreună cu Sebastian Burduja, campania candidatului comun al Coaliției la primăria București. Informația a apărut după ce Gabriela Firea, în calitate de președinte PSD București a discutat cu liderii PSD la palatul Victoria despre candidaturile la primăriile de sector.

Până la publicarea acestei știri, Gabriela Firea nu a putut fi contactată.