Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat marți, la Palatul Victoria, cu liderii PSD și PNL de București pentru a lua pulsul organizațiilor și a decide candidații comuni pe sectoare. Potrivit surselor HotNews.ro liderii Coaliției împreună cu șefii de filiale au decis și candidații pentru primăriile de sector. La întâlnire a participat și Cătălin Cîrstoiu, medicul în privința căruia PSD și PNL au convenit să fie candidatul pentru Primăria București.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ședința cu liderii de organizații din București s-a convenit ca pentru primăriile de sector PSD și PNL să-și împartă candidaturile astfel: liberalii vor avea candidați la sectorul 1 și 6 iar PSD va propune la sectoarele 2, 3, 4 și 5, susțin surse din Coaliție.

De precizat este că în interiorul Coaliției au fost discutate numele lui Sebastian Burduja și George Tuță la sectorul 1, la sectorul 2 - Dan Cristian Popescu, la sectorul 3 - Robert Negoiță, Daniel Băluță la 4 şi la 6 - Ciprian Ciucu. La sectorul 5 ar putea fi propus Rareș Hopincă, conform ultimelor discuții.

O altă decizie transmisă liderilor de organizații la palatul Victoria se referă la faptul că medicul Cătălin Cîrstoiu nu se va înscrie deocamdată în niciunul dintre cele două partide.

Totodată, liderii Coaliției le-au propus Gabrielei Firea și lui Sebastian Burduja să fie coordonatori de campanie pe București. „În calitate de lideri ai organizațiilor de București, cei doi au fost desemnați să conducă campania electorală din Capitală, susțin sursele HotNews.ro.

Reamintim că cei doi și-au dorit să intre în cursă pentru fotoliul de primar general, dar propunerea Coaliției este medicul Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea care anunțase recent sprijinul PSD București pentru o candidatură la Primăria Capitalei se află și ea la ședință.

Reamintim că liderii de organizații ai PSD și PNL din Capitală s-au întâlnit la Guvern cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru validarea propunerilor de candidaţi comuni pe Bucureşti.

În urmă cu o zi, liderii Coaliției au decis să susțină un candidat comun la primăria București și candidați comuni la Consiliul General. De asemenea, PSD și PNL intenționează să meargă împreună și la primăriile de sectoare și consiliile locale ale acestora. Liderii PSD și PNL au căzut de acord să susțină candidatura unui independent în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu.