După o ședință de patru ore, liderii Coaliției au decis să susțină un candidat comun la primăria București și candidați comuni la Consiliul General, susțin surse oficiale din Coaliție. De asemenea, PSD și PNL intenționează să meargă împreună și la primăriile de sectoare și consiliile locale ale acestora. În ceea ce privește numele candidatului la primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu este în continuare favoritul, iar liderii PSD și PNL au căzut de acord să-l susțină. Decizia oficială va fi anunțată în următoarele zile.

Marcel Ciolacu și Nicolaee Ciucă Foto: Inquam Photos / George Calin

Surse din Coaliție au precizat că, potrivit sondajului intern, Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București și intenție de vot undeva între 23-35%. Liderii Coaliției susțin că, potrivit analizelor interne, odată ce Cîrstoiu va fi anunțat public și va intra în competiția electorală, va obține peste 30% din opțiunile bucureștenilor.

De menționat este că, după o discuție între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele PSD a fost cel care a propus în Coaliție numele lui Cătălin Cîrstoiu.

PSD l-a susținut pe medicul Cîrstoiu la propunerea consilierei pe Sănătate a șefului guvernului, Carmen Orban, care este prietenă de familie cu cu acesta și soția lui, au declarat surse pentru HotNews.ro.

Carmen Orban fost manager la spitalul din Fundeni, este din Buzău și o apropiată a lui Marcel Ciolacu.

Pentru primăriile de sector au fost discutate numele lui Sebastian Burduja și George Tuță la sectorul 1, la sectorul doi -Rareș Hopincă la sectorul 3 - Robert Negoiță, Daniel Băluță la 4 şi la 6 - Ciprian Ciucu. La sectorul 5 urmează să se identifice un candidat comun.

De precizat e că marți sunt programate ședințe la organizațiile PSD București și PNL București pentru a fi propuși candidații oficial. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa la ședințele organizațiilor de București pentru a explica deciziile din Coaliție.

Miercuri sunt programate ședințe ale forurilor statutare atât la PSD cât și la PNL pentru a valida deciziile din Coaliție.

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit luni în ședința Coaliției pentru a decide candidatul comun la primăria București. În prima parte a zilei, surse liberale din Coaliție au declarat că managerul Spitalului Universitar din București, Cătălin Cîrstoiu, are cele mai mari șanse de a fi nominalizat drept candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei.

În ședința Coaliției desfășurată săptămâna trecută liderii PSD și PNL au discutat mai multe opțiuni . Una dintre opțiuni a fost propunerea ca medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu să fie testat pentru primăria Bucureștiului. Cîrstoiu a fost întrebat de liderii Coaliției și le-a transmis acestora că se gândește la propunere, potrivit surselor HotNews.ro.

Tot în ședința de săptămâna trecută, PSD a prezentat o analiză potrivit căreia Daniel Băluță, ar fi candidatul cu celel ai mari șanse să câștige primăria Bucureștiului pentru că ar putea aduna voturi atât de la Cristian Popescu Piedone, dar și de la electoratul PNL și ar putea să câștige în fața lui Nicușor Dan.

De precizat este că numele managerului Spitalului Universitar de Urgență din București, Cătălin Cîrstoiu, a apărut în discuțiile din Coaliție în 22 februarie. Surse politice au declarat atunci că liderii Coaliției intenționau să-l sondeze pentru candidatura la Primăria Capitalei.

Cine este Cătălin Cîrstoiu - candidatul propus de PSD și acceptat de PNL

Cătălin Cîrstoiu este de profesie medic ortoped, este căsătorit, are 50 de ani și este în prezent manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Este finul lui Train Băsescu care l-a și decorat în 2010 cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

În plan profesional Cătălin Cîrstoiu este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB).

Ce avere importantă are medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul favorit al PSD si PNL la primăria Capitalei

Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, cel pe care liderii Coaliției au decis să-l susțină pentru primăria București, este un om cu o avere impresionantă, cu salarii și dividende importante, împrumuturi multe acordate. având sume generoase în peste 25 de conturi.

Potrivit declarației sale de avere, medicul și soția sa dețin o locuință în Ilfov de 450 m2 și un apartament în București de 103.45 m2 dobândit în 20014, un teren în Ilfov de 3376.90 m2, au bijuterii în valoare de 150000 de euro și un Cadillac din 2008.

Salariu anual încasat

  • 450.645 lei de la Spitalul Universitar
  • 224.575 lei de la Universitatea de Medicina Si Farmacie - Carol Davila
  • 394.649 lei dividende anual de la Anemona Clinical.
  • Un total de 1.069.869 lei (cica 214 mii euro)

Soția acestuia, Cirstoiu Mihaela Monica câștigă 195.130 lei de la Spitalul Universitar și 126.208 de la Universitatea de Medicina Si Farmacie -Carol Davila.

Și ea câștigă la rândul ei 394.649 lei dividende anual de la Anemonia Clinical, la care se adaugă 507.281 dividende de la Anemona Med și 687.722 dividende de la Praxis Medical, un total de 1.589.652 lei (circa 318 mii euro)

Doctorul Cîrstoiu a acordat împrmuturi de 438.4644 lei către Anemonia Clinical și 440.000 lei și 138.000 de euro pentru Geana Veronica.

De asemenea, acesta are un număr impresionant de conturi, nu mai puțin de 25, în lei și valută, la BRD, BCR, Raifeissen sau Libra.