Vladimir Putin va descoperi că a "greșit grav" dacă Rusia invadează Ucraina, a declarat marți premierul britanic Boris Johnson, adăugând că Moscova pare hotărâtă să facă o invazie la scară largă.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Johnson a prezidat marți dimineața devreme o reuniune a comitetului național de securitate de urgență al Marii Britanii.

"Cred că tragedia situației actuale este că președintele Putin s-a înconjurat de consilieri cu vederi asemănătoare care îi spun că Ucraina nu este o țară adecvată. Și cred că va descoperi că a greșit grav calculele făcute", a spus Johnson după reuniune, potrivit Reuters.

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a spus și el că este clar că Putin a decis să atace suveranitatea Ucrainei și crede că a început deja o invazie.

”Intrăm într-o perioadă foarte neagră pentru Europa și este clar, din ceea ce am văzut deja și am aflat astăzi, că rușii, președintele Putin, au decis să atace suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială.", a spus Javid pentru Sky News.

”Am văzut că a recunoscut aceste regiuni separatiste din estul Ucrainei și, din informațiile pe care le avem, putem spune deja că a trimis tancuri și trupe. De aici se poate trage concluzia că invazia Ucrainei a început", a adăugat oficialul britanic.