Când Game of Thrones s-a încheiat în 2019, multă lume s-a întrebat care va fi următorul hit marca HBO. Realitatea e că răspunsul era deja pe piață. Succession a început în 2018 și s-a terminat anul acesta, adunând pe parcurs 48 de nominalizări la premiile Emmy și 13 premii.

Sarah Snook si Jeremy Strong in SuccessionFoto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Serialul e o dramă cu accente puternice de comedie, care se concentrează pe familia Roy și imperiul media controlat de aceasta (e o paralelă nu tocmai subtilă la familia Murdoch). În patru sezoane, explorăm dinamicile de putere veșnic în schimbare, între componenții familiei, și suntem martorii decăderii treptate a tuturor celor implicați.

Succession e una dintre cele mai complexe opere cinematografice care au apărut pe micile ecrane în ultima vreme, iar temele și substraturile sale sunt dintre cele mai diverse. Până și stilul de actorie al lui Jeremy Strong, care presupune o dedicare extremă, a stârnit discuții și controverse.

Dacă nu știi ce serial să alegi dintre variantele parcă infinite de pe serviciile de streaming, avem cinci motive pentru care credem că Succession te va ajuta să înțelegi mai bine lumea din jur.

1. O analiză realistă a marilor instituții de presă

Toate serialele considerate capodopere de-a lungul timpului, cum ar fi The Wire sau The Sopranos, au acordat o atenție deosebită detaliilor și au încercat să fie cât mai realiste. Succession nu e o excepție. Echipa din spatele serialului a vrut să portretizeze cât mai bine canalul TV fictiv ATN (o paralelă evidentă cu Fox News), așa că a angajat mai mulți consultanți din domeniu: de la Marissa Mayer, fost reporter specializat în mass media la Wall Street Journal, la Jon Klein, fost președinte la CBS News și CNN.