Mezina presedintelui suspendat Traian Basescu trebuie sa urmeze reguli stricte stabilite de autoritarul ei tata, pentru a nu le oferi adversarilor politici prilejul sa atace familia prezidentiala. De exemplu, la 24 de ani Elena Basescu are voie sa se distreze cu prietenii prin cluburi numai in weekend.

Elena Basescu marturiseste ca in copilarie atat ea, cat si sora ei, Ioana, il stiau de frica pe tata Traian: "Mama ne speria ca tata ne vede prin radar daca nu suntem cuminti. Mai tarziu am aflat ca radarul era de fapt mama. Ii spunea mereu lui tata cand o suparam si nu intelegeam de unde stie el", isi aminteste fata cea mica a presedintelui.

Tratata ca o fetita

Chiar daca timpul a trecut si Elena nu mai este o fetita, Traian Basescu ii impune fiicei sale sa nu piarda noptile prin oras si sa vina acasa la o ora stabilita. "Nu pot sa ies noaptea din casa. Pe la 10, maximum, trebuie sa fiu alaturi de familie. Sunt niste reguli nescrise la noi in casa".

Totusi, Elena are liber la distractie in weekend, cand iese la un film in mall si merge sa danseze in cluburi cu amicii, asa cum ii sta bine pana la urma unei tinere domnisoare din ziua de azi.

Prietena si Bodyguard

Bineinteles ca iesirile in public sunt supravegheate indeaproape de gara personala de corp, Andreea, dar si de cativa SPP-isti pregatiti, in caz de pericol, sa faca zid uman in jurul mezinei presedintelui. "Nu am voie sa vorbesc de SPP in presa. Spun doar ca Andreea a fost foarte bine aleasa.

Suntem destul de apropiate, pentru ca este o fata discreta, bine educata", spune Elena despre cea care indeplineste nu numai rol de bodyguard, ci si de prietena.

integral in Ziarul