Un copil in varsta de doi ani a fost gasit, vineri dupa-amiaza, de catre o patrula de politisti si jandarmi, dormind pe marginea drumului european E581, la iesirea din municipiul Husi, alaturi de mama si bunica lui, ambele femei fiind in coma alcoolica, relateaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IJP) Vaslui, copilasul dormea in santul de pe marginea drumului european E581, fara a fi protejat in vreun fel, in pofida soarelui puternic si a faptului ca baietelul era expus riscurilor de a fi calcat de vreun autovehicul.

Alaturi de copil, dormeau mama si bunica acestuia, ambele aflate, potrivit medicilor, in coma alcoolica.

"Cele trei persoane au fost gasite dormind pe marginea drumului de catre o patrula mixta de ordine publica. In ciuda insistentelor si eforturilor politistului si jandarmului, cele doua femei cazute in sant nu au putut fi trezite pentru a se comunica cu ele. In aceste conditii, a fost apelat Serviciul de Ambulanta Vaslui, cei trei fiind preluati de un echipaj SMURD si de o ambulanta", a declarat vineri purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Preluati de catre echipajele medicale, cele doua femei si copilul de doi ani au fost transportati la Spitalul Municipal Husi pentru ingrijiri medicale.

"Ambele femei erau in coma alcoolica si cu agitatie psihomotorie. Copilul plangea in momentul in care am ajuns acolo, insa nu avea nicio afectiune. Din ceea ce am reusit sa aflam, femeile erau din Tatarani si, dupa ce au fost la targ la Husi, au consumat bauturi alcoolice si au plecat pe jos spre casa cu tot cu copil. La un moment dat, din cauza caldurii de afara, cele doua femei au cazut in sant, copilul adormind langa ele", a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui va sesiza Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui pentru a declansa o ancheta in acest caz, avand in vedere riscurile la care este expus copilul.