Rasturnare de situatie in cazul crimelor de la Cernavoda. Miercuri seara a mai aparut un suspect, in persoana celui mai bun prieten al sotului femeii inecate in Dunare. Potrivit Ziua de Constanta, acesta este Gheorghe Deli-Iorga, care a recunoscut ca i-a ucis pe parintii Gabrielei, Petre si Elena Garoafa.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta a declarat ca barbatul este audiat in continuare, pentru a se stabili daca faptele relatate de acesta sunt reale.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El si-a recunoscut savarsirea faptei, dar declaratiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la inceput in cercul de suspecti si pana acum politistii au stabilit ca acesta chiar a lipsit cateva ore de la serviciu in data de 3 ianuarie, ziua in care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta, citat de Mediafax.

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor ca a mers la parintii fetei pentru ca acestia sa o convinga sa nu divorteze de Bogdan Mitu. Pentru ca si parintii fetei doreau divortul, intre acestia si Deli-Iorga a izbucnit o cearta.

Deli-Iorga le-a spus politistilor ca tatal Gabrielei Mitu l-ar fi amenintat cu un cutit, iar el i-a luat cutitul din mana si l-a injughiat. Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o si pe mama fetei.

Gabriela Mitu a murit luni, dupa ce s-a inecat in apele Canalului Dunare-Marea Neagra. Trupul neinsufletit al femeii a fost gasit imediat. Sotul acesteia a disparut si el in apele Dunarii, insa nu a fost gasit.

Politistii au crezut initial ca este vorba despre o sinucidere, insa fratele victimei a declarat ca Bogdan Mitu a inecat-o pe tanara si apoi s-a sinucis.

In prezent, Bogdan Mitu este dat in urmarire.

In plus, parintii tinerei care s-a inecat au fost gasiti morti, la domiciului lor din Cernavoda, in cursul zilei de marti. Mama acesteia, Elena Garoafa, a fost descoperita de un prieten al familiei intr-un sifonier, iar tatal, Petre Garoafa, a fost gasit de politistii care cercetau locuinta celor doi. Cadavrul acestuia a fost gasit sub un pat si prezenta mai multe plagi injunghiate.

Update: Rezultatele necropsiei in cazul Gabrielei Mitu, tanara care s-a inecat, luni, in Dunare, indica faptul ca aceasta a fost omorata, si nu ca s-a sinucis, iar principalul suspect in acest caz este sotul acesteia, Bogdan Mitu, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalul Constanta, Valentin Stefan, a declarat, miercuri seara, ca rezultatele necropsiei indica faptul ca tanara avea echimoze puternice la nivelul ambelor axile, ceea ce indica faptul ca aceasta a fost ucisa si nu s-a sinucis.

"De altfel, si declaratia minorului care era impreuna cu cei doi soti in momentul producerii crimei indica exact cum s-au desfasurat evenimentele. Bogdan Mitu, sotul Gabrielei, ar fi scos-o pe aceasta cu forta din masina, ar fi inecat-o si apoi s-a aruncat si el in apele Canalului", a declarat Valentin Stefan.

Prim-procurorul de pe langa Tribunalul Constanta a mai spus ca la momentul actual nu exista niciun indiciu care sa arate o legatura intre crima produsa pe malul Canalului Dunarea-Marea Neagra si uciderea sotilor Elena si Petre Garoafa.