Douazeci de curse au fost anulate miercuri de pe aeroporturile Henri Coanda (16) si Baneasa (patru) din cauza unui fenomen meteorologic relativ rar in tara noastra - Freezing Rain, sau ploaie care ingheata, a declarat purtatorul de cuvant al aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache.

La ora 14,45, pe Aeroportul Henri Coanda asteptau sa decoleze inca cinci curse, incepand cu minutele urmatoare.

In rest, toate cursele au decolat, cu intarzieri cuprinse intre o jumatate de ora si pana la sapte ore.

In cursul dimineii de miercuri, cursele interne si externe care trebuiau sa decoleze de pe aeroportul Otopeni au fost retinute la sol, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Concret, decolarea a fost amanata din cauza unui fenomen meteo relativ rar - Freezing Rain - respectiv ploaie pe temperaturi scazute, astfel incat apa ingheata pe aeronave.

In cazul fenomenului Freezing Rain, ploaia care cade pe aeronava ingheata la contactul cu suprafetele metalice care au preluat temperatura exterioara negativa, desi la sol conditiile sunt asigurate pentru zbor, respectiv pista de decolare nu este inghetata, a precizat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda", Valentin Iordache.