Tanarul de 32 de ani din Curtea de Arges, retinut pentru lovituri cauzatoare de moarte dupa ce, in urma cu doua zile, a lovit un batran in urma unui conflict in trafic, provocandu-i decesul, a fost arestat preventiv. Tribunalul Arges a admis, vineri, propunerea procurorilor de arestare preventiva a inculpatului pentru 29 de zile. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti in termen de 24 de ore, anunta Agerpres.

Suspectul fusese retinut in cursul noptii de joi spre vineri, in baza expertizei medico-legale care a demonstrat ca loviturile aplicate victimei au cauzat decesul.

"Cu ocazia efectuarii necropsiei, s-a stabilit faptul ca moartea victimei a fost violenta, intre leziunile traumatice constatate la necropsie si deces existand legatura de cauzalitate. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au dispus retinerea suspectului principal pe o perioada de 24 ore, pentru savarsirea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte", a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, subinspectorul Robert Radu.

Altercatia in urma careia batranul de 68 de ani a decedat a avut loc in noaptea de 6 spre 7 iulie. Anchetatorii au stabilit ca batranul stationa pe o strada, blocand partial un sens de mers si a refuzat sa mute autoturismul, in ciuda semnalelor luminoase facute de soferul unei alte masini, aflata in spatele sau. Potrivit declaratiilor martorilor, intre cei doi conducatori auto a izbucnit o altercatie, in timpul careia cel mai in varsta a fost lovit cu pumnii. Agresorul a fost imobilizat in cele din urma de niste persoane care il insoteau, iar victima a urcat in masina si a plecat. Pe drum, batranul batut s-a intalnit cu un echipaj al politiei si in timp ce relata cele intamplate, i s-a facut rau. El a fost dus imediat la spitalul din localitate, unde in scurt timp a decedat.

Cazul aminteste de un incident asemanator petrecut, in luna mai, la Craiova, cand un barbat de 62 de ani a fost batut pe trecerea de pietoni de un sofer deranjat de faptul ca aceasta traversa strada prea incet. In urma loviturilor primite, barbatului de 62 de ani i s-a facut rau si a murit.