Severin Tcaciuc, condamnat la inchisoare pe teritoriul Romaniei, a fost arestat in Austria si va fi extradat, anunta Ministerul Justitiei, citind o informare din partea Vienei.

Tcaciuc a fost arestat de catre autoritatile austriece la 11 august 2009, dupa ce toate cererile de extradare formulate de catre autoritatile romane au fost admise de catre autoritatile austriece printr-o decizie din 2009 a Tribunalului de Land pentru Cauze Penale Viena.

In perioada 2004-2006, MJLC a solicitat autoritatilor austriece extradarea cetateanului roman Severin Tcaciuc in vederea punerii in executare a mai multor mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, emise de Judecatoria Suceava si Judecatoria Bistrita, respectiv in vederea punerii in executare a unui mandat de arestare preventiva, anunta Ministerul Justitiei.

La 16 noiembrie 2004, Tcaciuc fusese arestat provizoriu in vederea extradarii, iar la 26 noiembrie 2004 a fost pus in libertate sub supraveghere pana la solutionarea definitiva a cererilor de extradare formulate de autoritatile romane.