Sanctiuni la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, dupa ce un pacient in varsta de 63 de ani, plimbat timp de 4 ore intre sectiile spitalului, a murit la sfarsitul lunii ianuarie. Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului, demis in urma anchetei comisiei ministeriale care s-a ocupat de caz, este urmarit penal pentru ucidere din culpa, anunta Mediafax.

"Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa impotriva medicului Cornel Fulga. In prezent, sunt trei comisii ale Colegiului Medicilor din Olt care cerceteaza cazul. Mai asteptam concluziile ultimei comisii intrucat este nevoie de ceea ce medicii spun in acest caz pentru dosarul de cercetare", a declarat Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Raportul medico-legal in acest caz a stabilit ca pacientul a murit din cauza insuficientei cardiace acute, ca urmare a unui infarct acut de miocard.

La finalizarea cercetarilor efectuate de politisti sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, procurorii vor decide daca trimit sau nu dosarul in instanta.