Purtatorul de cuvant al guvernatorului statului american California, Arnold Schwarzenegger, a anuntat ca 20.000 de lucratori din sectorul public vor primi notificari de concediere. Masura survine dupa ce legiuitorii nu au reusit sa cada de acord cum sa tina sub control deficitul bugetar masiv al statului, informeaza BBC, citat de Rador.

California s-a confruntat cu o scadere dramatica a veniturilor din cauza crizei locuintelor, cresterea somajului si o scadere semnificativa a cheltuielilor consumatorilor. Deficitul bugetar al Californiei a ajuns acum la 42 de miliarde de dolari, in pofida incercarilor politicienilor de a gasi o modalitate pentru a-l reduce.

Cheltuielile pentru proiecte majore de infrastructura au fost deja sistate, iar guvernatorul a afirmat ca aceste noi reduceri ale locurilor de munca in sectorul public pot duce la economisirea a 750 de milioane de dolari in urmatorii ani.

Schwarzenegger spera ca aceasta masura va duce la evitarea unei masuri si mai nepopulare cum ar fi cresterea impozitelor.