Procurorul Daniel Morar a fost confirmat miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, a avizat favorabil propunerea Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti de numire a domnului Daniel Morar in functia de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie", se arata intr-un comunicat.

Numirea in functia de procuror sef la Directiei Nationale Anticoruptie o face Presedintele Romaniei, la propunerea Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Morar a explicat la CSM, diferenta de ascultare si redare a interceptarilor pe care Directia Nationala Anticoruptie nu le poate face fara suportul SRI sau DGIPI.

Vicepresedintele CSM, procurorul Bogdan Licu, a pus in discutie acuzatiile frecvente potrivit carora DNA efectueaza interceptari.

In acest context, l-a pus pe seful institutiei, Daniel Morar, sa explice procedura.