O expeditie arheologica egipteana a descoperit, in Saqqara, doua morminte vechi de 4.300 de ani, datand din perioada domniei faraonului Unas, ultimul suveran al dinastiei a V-a, a anuntat Consiliul suprem pentru antichitati al Egiptului (CSAE), informeaza AFP.

"Cele doua morminte au apartinut supraveghetorului general al expeditiilor faraonului Unas si celui responsabil cu serbarile muzicale regale", a precizat Zaki Hawass, seful CSAE, potrivit Mediafax.

Supraveghetorul general al misiunilor faraonului Unas era, printre altele, si conducatorul mai multor cariere din Tora, in apropiere de Cairo, de unde se extrageau blocurile de granit, a declarat Hawass.

Mormintele se afla la o distanta de 400 de metri sud-vest fata de cea mai veche piramida din Egipt, piramida in trepte a regelui Djoser, (in jurul anului 2700 i.C.), in necropola Saqqara.

Aceasta necropola imensa, amplasata la 30 de kilometri sud fata de Cairo, a fost folosita in mod continuu pe intreaga perioada a Egiptului antic, pana in epoca romana.