Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a afirmat, în emisiunea România Politică de la Prima News, că nu exclude ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la prezidenţiale, el arătând că dacă agenda comună a celor două partide va cuprinde şi discuţii privind această candidatură comună, se poate ajunge la această decizie care ar fi continuarea „bunei conlucrări” dintre cele două partide la guvernare.

Ionut StroeFoto: mts.ro

Întrebat dacă exclude ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, Ionuţ Stroe a răspuns: „Nu am spus că este exclusă o discuţie cu social-democraţii. Dacă agenda noastră comună va cuprinde şi discuţii privind această candidatură comună, se poate întâmpla. Practic ar fi o continuare a buneri conlucrări şi a rezultatelor pe care le avem la guvernare. S-a putut realiza această ofertă politică comună la europarlamentare, de ce nu s-ar putea duce mai departe şi către parlamentare sau poate prezidenţiale”.

Totuși, liberalul a precizat că, deocamdată, preocupările PNL sunt legate de alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. „Preocupările noastre actuale sunt strict legate de administraţia locală şi agenda europeană, europarlamentară. În egală măsură, ne interesează să asigurăm şi o guvernare funcţională. Foarte probabil, după 9 iunie se va schimba agenda politică, pentru că se va epuiza această etapă a alegerilor locale şi vom avea o altă agendă legată de ce se va întâmpla în toamnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit News.ro.

În ce privește șansele candidatului PNL la Primăria București, Stroe crede că Sebastian Burduja va câștiga având la dispoziție trei săptămâni pentru a-i convinge pe bucureșteni să-i acorde votul pe 9 iunie.

„Sebastian Burduja va câştiga. În momentul de faţă, poartă o competiţie cu el însuşi. Orice bucureştean care apucă să îl cunoască, să îi cunoască programul, se transformă într-un votant. Electoratul de dreapta pe care ne bazăm şi care se manifestă de mult timp în Bucureşti, dreapta câştigă de fiecare dată în Bucureşti, mai are la dispoziţie trei săptămâni să îl cunoască. Sondajele sunt poză de moment, este un maraton, la final contează. Sebastian Burduja este favorit în această cursă şi sunt convins că va câştiga”, susține Ionuţ Stroe.

Acesta susține că primarul în funcție Nicușor Dan evită o dezbatere electorală cu Sebastian Burduja tocmai pentru că nu a obținut realizările care să-i justifice un al doilea mandat. „Acest imobil, insipid şi incolor primar, timp de patru ani a acumulat doar balast politic. Când nu ai argumente, când nu ai cu ce să vii în faţa oamenilor, preferi să bagi capul în nisip”, a spus Stroe.