Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, viziteaza, sambata la pranz, salina de la Praid, judetul Harghita, seful statului afirmand ca a vrut sa vada mina de sare dupa ce a vazut, la televizor, un reportaj despre aceasta, transmite Mediafax.

Presedintele a cumparat bilete de cate 20 de lei pentru ca el si sotia sa sa coboare in salina, dupa care cei doi s-au imbarcat in autobuzul special cu care se coboara in salina, alaturi de cateva zeci de persoane.

Seful statului le-a povestit, in autobuz, ziaristilor ca este prima data cand merge in salina de la Praid, dar ca a mai fost intr-o salina, din Cacica. El a spus ca isi dorea sa viziteze salina intrucat a vazut, in urma cu doua saptamani, un reportaj despre aceasta la televizor, dar si pentru ca a promis ca se va intoarce in Harghita dupa Festivalul Sarmalelor din vara.

El a explicat ca a profitat de ziua care i-a ramas libera dupa intalnirea de la combinatul Azomures si, fiind sambata, si-a invitat sotia sa viziteze salina.

La intrarea in mina de sare, presedintele a fost informat despre istoricul acesteia si s-a intretinut cu vizitatorii, dupa care s-a indreptat spre zona parcului de distractii din salina.

Presedintele Basescu, a ajuns, sambata dimineata, la combinatul Azomures din Targu Mures, unde a avut discutii cu administratia si sindicatele unitatii.