Comisia pentru Cultura a Parlamentului European a aprobat amendamentul depus de europarlamentarul PD-L Mihaela Popa, care a cerut ca istoria Uniunii Europene sa fie studiata in scolile din toate statele membre, informeaza un comunicat al Biroului de presa al PD-L.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Mihaela Popa a cerut prin acest amendament ca istoria Uniunii Europene sa fie introdusa in programa scolara din toate statele membre, astfel incat tinerii sa cunoasca etapele formarii si dezvoltarii Uniunii. „Pentru a cunoaste cultura unui stat, fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca istoria statului respectiv. Facand o paralela cu Uniunea Europeana, pentru a cunoaste si intelege cultura europeana intr-o lume globalizata, este necesara invatarea istoriei constructiei europene”, considera Popa.

Amendamentul este acum parte din proiectul de raport privind Agenda Culturala Europeana intr-o lume globalizata, elaborat de catre europarlamentarul PPE-DE Vasco Graca-Moura, si care va fi supus votului in plenul Parlamentului European in sesiunea de la Strasbourg din luna aprilie.