Premierul itaian Romano Prodi se va intalni joi cu presedintele Giorgio Napolitano, intalnire la care ar putea sa-si prezinte demisia. Discutiile vor avea loc inainte de votul de incredere din Senat, programat tot joi, unde sansele de supravietuire ale guvernului Prodi sunt foarte reduse dupa ce alti doi senatori au anuntat ca nu mai sustin coalitia de centru stanga, relateaza presa itaiana.

Prodi s-a intalnit si miercuri cu presedintele Italian, vizita care a alimentat speculatiile ca premierul ar putea demisiona inaintea votului din Senat pentru a permite formarea unui guvern interimar. Multi parlamentari din interiorul propriului partid considera de asemenea votul din Senat ca pe o proba inutila ce ar agrava mai mult criza.

Coalitia condusa Romano Prodi a pierdut luni majoritatea in Camera superioara a Parlamentului prin retragerea partidului UDEUR, al fostului ministru de justitie, Clemente Mastella. UDEUR are trei mandate in Senat si a ajutat coalitia lui Prodi sa-si asigure majoritatea in Parlament in 2006. Ministrul de justitie, Clemente Mastella a demisionat la sfarsitul saptamanii trecute pentru ca sotia sa a fost anchetata în urma unor acuzatii de coruptie.