Ca urmare a exploziei in reteaua de gaze ce a avut loc in duminica de dimineata, primarul Neculai Ontanu a cerut suspendarea oricaror activitati sportive in Sala de Atletism a Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, unde s-a produs explozia. Activitatile se suspenda pana la incheierea lucrarilor de expertizare tehnica, informeaza primaria Sectorului 2.

Incendiul de duminica dimineata a fost cauzat de o posibila fisura a tevii de gaze care traverseaza complexul de atletism si care aprovizioneaza blocurile din zona. Gazul emanat a patruns printre conductele sistemului de incalzire ale complexului si in urma acumularilor masive s-a produs deflagratia.

Potrivit Biroului de Presa al Primariei Sectorului 2, "angajatii complexului au sesizat inca de luni, 14 ianuarie, conducerea Distrigaz ca in zona se simtea miros persistent, dar Distrigaz nu a reactionat in nici un fel la plangerile oamenilor".

Pe 25 ianuarie era programat sase desfasoare concursul de juniori “Grand Prix Distrigaz” in cadrul caruia vor participa o serie de tineri care practicaatletismul de performanta.