Termenul de dezbatere pentru proiectul de lege privind masuri legate de privatizarea S.C. Automobile Craiova S.A. a fost prelungit cu 60 de zile, relateaza NewsIn.

Hotararea a fost luata, miercuri, de Senat, Comisia Europeana urmand sa se pronunte in acest caz.

Prelungirea termenului de dezbatere a proiectului de lege privind unele masuri pentru privatizarea S.C. Automobile Craiova S.A. a fost hotarata cu 49 de voturi "pentru", sapte "impotriva" si patru "abtineri". Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ca trebuie dat un aviz de la Bruxelles privind aspecte legate de privatizare.

Solicitarea facuta de Guvern de a suspenda dezbaterile asupra proiectului de lege privind unele masuri pentru privatizarea Societatii Comerciale Automobile Craiova a fost aprobata pe 23 octombrie de Biroul Permanent.

Decizia a fost luata de conducerea Senatului in urma unei solicitari, semnate de ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, avand in vedere ca la nivelul Comisiei Europene s-a hotarat initierea unei proceduri formale de investigatie conform Tratatului Comisiei Europene pentru suspendarea oricarui posibil ajutor de stat in ceea ce priveste Automobile Craiova. Documentul mai precizeaza ca proiectul va fi reluat dupa finalizarea investigatiei.

Comisia Europeana a decis investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Automobile Craiova si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului.

Comisia a deschis o investigatie amanuntita asupra unor posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova, fosta Daewoo Craiova, si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007.