Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca din fuziunea PD si PLD a rezultat un partid nascut cu forcepsul, dar i-a multumit lui Traian Basescu pentru aceasta miscare, care favorizeaza formatiunea social-democrata, relateaza NewsIn.

Geoana a sustinut ca prin formarea Partidului Democrat Liberal, liderii PD au pierdut puterea in propriul partid iar cel care castiga din aceasta miscare este Theodor Stolojan. "Cred ca presedintele Basescu a aplicat principiul eu te-am facut, eu te omor in relatia cu PD, pentru ca e clar ca aceasta miscare e castigatoare pentru Stolojam care e noul lider de facto al acestui partid", a declarat Geoana.

Liderul PSD a adaugat ca "domnia lui Emil Boc a luat sfarsit" si ca presedintele Basescu a impus decizia fuziunii celor doua partide fara a-i asculta pe cei de la PD. " Liderii PD, Blaga, Videanu nici macar nu au fost consultati. Asta arata ca aceasta formatiune se naste cu forcepsul si va avea parte de foarte multe tensiuni", a mai adaugat Geoana.

Liderul social-democrat i-a multumit lui Traian Basescu pentru aceasta miscare, care, spune Geoana, ar favoriza PSD, pentru ca scena politica se simplifica. "Pentru noi care suntem in zona de centru stanga e o veste buna. (...) E clar ca votul din 25 noiembrie nu poate creea un megapartid pentru Traian Basescu si probabil doreste sa aiba un partid care sa-l sprijine pentru alegerile din 2009. Vom avea un sistem similar cu cel din majoritatea statelor europene: un conglomerat de partide de dreapta, PSD la stânga si probabil câteva partide balama, PNL eventual UDMR", a mai apreciat Geoana.

Liderii PD si PLD au anuntat luni fuziunea celor doua partide, iar noua formatiune se va numi Partidul Democrat Liberal.