Comisiile juridica, pentru regulament si pentru statutul parlamentarului din Camera Deputatilor se intrunesc, luni, pentru a discuta asa numitul raport al chiriilor. Comisiile ar urma sa stabileasca daca vor fi sanctionati si in ce fel deputatii care au luat bani pentru chirie desi aveau locuinte in Bucuresti.

Raportul urmeaza sa fie inaintat Biroului permanent. Presedintii celor trei comisii au avut si saptamana trecuta o intalnire pe tema sumelor incasate de parlamentari pentru chirie si au stabilit o serie de concluzii preliminare.

Astfel ar urma sa fie catalogata drept "abatere" completarea incorecta , la inceputul legislaturii, a formularelor privind domiciliul. Tot abatere va fi si neactualizarea formularului daca intre timp parlamentarul si-a stabilit domiciliul in Bucuresti.

Chiriasii ilegali ar putea primii o blanda sanctiune parlamentara, si vor fi obligati sa restituie sumele primite pe nedrept. Acestea sunt situatiile cele mai fericite. Presedintele Comisiei Juridice, Sergiu Andon nu a ascuns insa faptul ca ar putea sa existe si cazuri penale.

Presa a relatat despre cazul a peste 20 de parlamentari care incaseaza lunar 2.500 de lei pentru chirie desi au locuinte in Bucuresti.