Un caporal, angajat al unei unitati militare din Capitala, a fost arestat de magistratii Tribunalului Ilfov, fiind acuzat ca a participat la o crima impreuna cu un alt barbat, informeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc sambata, in jurul orelor 18.00, intr-o comuna din judetul Ilfov.

Conform anchetatorilor, caporalul Albert Ionescu se afla la volanul masinii sale, alaturi de un prieten al sau, Alexandru Ionut Stoica. La un moment dat, cei doi au intrat in conflict cu un carutas, au coborat din autoturism si s-au luat la bataie cu acesta.

"Inculpatul Stoica Alexandru Ionut a aplicat victimei A.F. mai multe lovituri cu un cutit, in urma carora aceasta a decedat. La agresiune a participat si inculpatul Ionescu Albert Ionut prin faptul ca a lovit si imobilizat victima, diminuandu-i capacitatea de a se apara de loviturile de cutit aplicate de catre celalalt inculpat", se arata intr-un comunicat emis de Parchetul de pe langa instanta suprema.

Dosarul a fost initial inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, unde procurorii ar dispus retinerea lui Alexandru Ionut Stoica si declinarea cauzei la Parchetul Militar Bucuresti pentru continuarea cercetarilor si fata de caporalul Ionescu.

Astfel, prin ordonanta din data de 11 ianuarie 2015, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus retinerea caporalului Albert Ionescu.

Ulterior, cei doi au fost prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Ilfov, care a decis acestora acestora pentru 30 de zile.