Un turist din Bucuresti a fost ranit, duminica, dupa ce a fost surprins de o avalansa pe Valea Bucsoiului din Masivul Bucegi, prietenii de care acesta este insotit si care au cerut ajutorul salvamontistilor spunand ca barbatul se afla in stare "destul de grava" si nu se poate deplasa, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin, duminica, pentru recuperarea unui turist bucurestean, surprins de o avalansa pe Valea Bucsoiului din Masivul Bucegi.

Barbatul a urcat pe munte insotit de alte trei persoane, insa a fost singurul surprins de avalansa.

Insotitorii sai, care au cerut ajutorul Salvamont, au relatat ca barbatul, in varsta de 37 de ani, are un picior fracturat si a suferit traumatisme la celalalt picior, fiind in stare "destul de grava".

La ora transmiterii acestei stiri, salvatorii montani au plecat in zona indicata de insotitorii barbatului, ranitul urmand sa fie coborat, cel mai probabil, pe o targa.

In aceasta perioada a anului toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt inchise, cei care urca riscand fie sa fie surprinsi de avalansa, fie sa ramana blocati, avertizeaza salvamontistii.