Aproximativ 40 de persoane care au participat, in noaptea de sambata spre duminica, la o nunta in satul bistritean Ciresoaia, inclusiv mirele, au fost transportate la spitale din Beclean, Bistrita si Targu Mures, dupa ce au facut toxiinfectie alimentara, relateaza Mediafax.

Cornel Sasarman, viceprimarul comunei Branistea, din care face parte satul Ciresoaia, a declarat ca la nunta au participat 350 de persoane, iar la circa 40 dintre acestea, inclusiv mirelui, li s-a facut rau dupa ce au mancat aperitivele pregatite pentru nunta.

"A fost o nunta cu 350 de persoane, toate de etnie maghiara. De la aperitive li s-a facut rau la circa 40 dintre nuntasi, inclusiv mirelui. Se pare ca inclusiv cei care au pregatit aperitivele si probabil au gustat din ele s-au simtit rau. Au terminat pregatirile, s-au dus acasa sa se imbrace si sa vina la nunta si n-au mai aparut. Au facut toxiinfectie alimentara. Unii s-au dus la spital, altii au ramas acasa sa se trateze. Mirele a ajuns si el la spital, dar nu s-a internat", a declarat viceprimarul.

Contactat telefonic, dispecerul de la punctul de lucru Beclean al Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud a declarat pentru Mediafax ca nuntasii au relatat ca li s-a facut rau dupa ce au mancat aperitivul, iar unii si supa.

Conform sursei citate, unii au inceput sa vomite, pe altii i-a durut capul si au avut diaree, asa incat au plecat spre cel mai apropiat spital, atat cu masinile personale, cat si cu ambulante din Beclean.

"Este posibil ca unii sa fi mers si la spital la Dej. Nu stim exact cum au procedat. In orice caz, avem informatia ca ar fi peste 30 de persoane care au mers spre spitale in total 32-34, undeva pe acolo", a spus sursa citata.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, dr. Anca Andritoiu, a declarat pentru Mediafax ca 12 persoane au fost transportate la Spitalul Orasenesc Beclean, 20 la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, iar doua au fost trimise la clinici din Targu Mures.

"Din ce am putut afla pana acum, a fost o nunta in noaptea de sambata spre duminica. Probabil au consumat ceva alterat, asa incat li s-a facut rau nuntasilor si au ajuns la spital: 12 la Beclean, 20 la Bistrita si doi la Targu Mures. La Bistrita au fost adusi la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta, nu atat pentru ca erau intr-o stare foarte grava, ci pentru ca nu cred ca la Beclean sunt destule locuri. Am trimis acolo o echipa sa faca o ancheta epidemiologica sa vedem ce s-a intamplat, cine este vinovat", a declarat Anca Andritoiu.

Satul Ciresoaia, locuit in cea mai mare parte de etnici maghiari, se afla in comuna Branistea, aflat la 17 kilometri de orasul Dej din judetul Cluj si la 15 kilometri de Beclean. Localitatea este cunoscuta pentru ca aici se cultiva zeci de soiuri de cirese si, in fiecare an, are loc un festival al cireselor.