Locuinta unui profesor din Drobeta Turnu Severin este perchezitionata, la ora transmiterii acestei stiri, existand suspiciunea ca acesta ar fi luat mita de la mai multi elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat, anchetatorii gasind 15.000 de lei si 2.500 de euro.

Ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului de la Parchetul Tribunalului Mehedinti, fac o perchezitie la locuinta profesorului Marius Arbanas din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind suspectat ca a luat mita de la mai multi elevi pentru a le facilita promovarea bacalaureatului, transmite Mediafax.

Surse din Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti spun ca profesorul este pensionar, predand doar patru ore la Colegiul Pedagogic "Stefan Odobleja" din Drobeta Turnu Severin.

Sursele citate au precizat ca profesorul nu poate face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului, intrucat este pensionar.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ar fi gasit la locuinta acestuia 15.000 de lei si 2.500 de euro, primele indicii aratand ca in acest caz sunt implicate sotia si fiica profesorului, de asemenea profesoare in municipiu.

Contactat de Mediafax, inspectorul scolar general din Mehedinti, Marian Suta, a spus ca nu are cunostiinta despre perchezitii.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, ca, in urma desfasurarii sesiunii iunie - iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potentiala frauda, 318 elevi fiind eliminati din examen pe parcursul sustinerii probelor scrise, saptamana trecuta.