Un barbat a murit, sambata dimineata, in urma unei batai ce a avut loc in Centrul istoric al Bucurestiului, agresorul si martorii fiind dusi la audieri la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei. Barbatul decedat avea 36 de ani si a fost angajat al Serviciului Roman de Informatii (SRI), sustin surse judiciare. Intre el si un tanar a izbucnit o cearta care a degenerat, transmite Mediafax.

Cei doi au petrecut in acelasi bar, dar la mese diferite. In momentul in care fostul angajat al SRI a parasit localul si agresorul acestuia s-a decis sa plece. Cearta dintre ei a izbucnit dupa ce au iesit din bar, martorii spunand ca victima a fost lovita cu pumnii si picioarele, insa nimeni nu a intervenit sa-i desparta. Politistii incearca sa stabileasca motivele disputei.

Barbatul de 36 de ani a fost gasit cazut sambata, la ora 6.00, pe strada Selari, din Centrul istoric al Capitalei.

Cadavrul persoanei decedate a fost dus la INML pentru stabilirea exacta a cauzei decesului.

Cazul a fost semnalat la serviciul unic de urgenta.

UPDATE 2 Agresorul a fost arestat preventiv, anchetatorii sustinand ca acuzatul a incercat sa-si talhareasca victima.

UPDATE Agresorul a fost rentinut, urmand a fi prezentat in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de talharie urmata de moartea victimei, a precizat procurorul de caz, Nicolae Solomon, potrivit Agerpres.

Agresorul i-a furat din buzunare victimei suma de aproximativ 70 de lei acesta fiind, probabil, motivul izbucnirii conflictului.

Din primele cercetari rezulta ca ambii ar fi fost in stare de ebrietate insa acest lucru nu se poate preciza cu exactitate decat in urma definitivarii anchetei.

Solomon a spus ca cei doi nu s-ar fi cunoscut dinainte iar agresorul, in momentul in care a jefuit victima, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii si picioarele. Agresorul nu are antecedente penale iar in conflictul izbucnit sambata dimineata au intervenit politistii sectiei din Centrul Vechi care se afla la o distanta foarte mica de locul in care a izbucnit conflictul.

Procurorul de caz a spus ca un martor ocular a anuntat Politia inainte ca acestia sa se deplaseze la locul incidentului. Nicolae Solomon a afirmat ca au fost audiati mai multi martori care au vazut conflictul si care au incercat sa intervina pentru aplanarea acestuia. Procurorul a afirmat ca deocamdata nu poate confirma daca victima este un fost angajat al Serviciului Roman de Informatii.

Nicolae Solomon a mai spus ca in urma audierilor agresorul nu si-a recunoscut fapta.