O femeie in varsta de 30 de ani, care a fost adusa in stare grava la Spitalul Universitar "Sfantul Spiridon" din Iasi dupa ce a suferit o interventie de chirurgie estetica la sani, la o clinica privata din municipiu, a murit in cursul noptii de vineri spre sambata, relateaza Agerpres.

Potrivit rudelor, joi seara, femeia s-a internat intr-o clinica privata unde medicii esteticieni i-au efectuat o operatie la sani.

Desi se afla la a treia interventie de acest gen, dupa operatie tanara a intrat in stop cardio-respirator. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, dupa care au preferat sa o transfere la Spitalul Universitar "Sfantul Spiridon". Aici, femeia a fost adusa in stare de coma, motiv pentru care a fost internata la Clinica de Terapie Intensiva. In cursul noptii, femeia a suferit mai multe stopuri cardio-respiratorii.

Conf. univ. dr. Diana Cimpoesu, directorul medical al Spitalului "Sfantul Spiridon", declara presei, vineri, ca nu poate fi precizat motivul inrautatirii starii de sanatate a pacientei, dar pentru a stabili acest lucru va fi demarata o ancheta. Ea a mai spus ca va fi solicitata fisa de observatie de la clinica unde a fost tratata femeia.

Femeia era mama a sase copii, cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani.

UPDATE: Femeia, care era insarcinata si avea sase copii, a fost supusa joi seara unei interventii chirurgicale la sani, la clinica privata Omini din Iasi, iar dupa operatie a intrat in stop cardio-respirator, fiind necesara resuscitarea acesteia. Ulterior, ea a fost transferata la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, in stare de coma.

Medicul Lucian Popa, cel care a facut interventia chirurgicala, declara ca operatia a decurs fara probleme.

"A fost o interventie de corectare a implanturilor puse. Pacienta a fost supravegheata pe timpul noptii si nu a fost semnalata nicio problema. Au survenit complicatii in aceasta dimineata (vineri dimineata - n.r.), iar din acest motiv am anuntat ambulanta", declara pentru Mediafax medicul Lucian Popa.

El sustinea ca este posibil ca femeia sa nu fi respectat indicatiile post-operatorii, dupa interventiile anterioare de marire a sanilor.

Medicul Popa mai afirma ca imediat dupa implant se recomanda evitarea sarcinii, lucru care nu a fost respectat de catre pacienta.

El mai spunea ca primele doua interventii au decurs fara probleme.