Sase persoane au fost ranite in urma unei explozii care a avut loc vineri la Rafinaria Petrobrazi din judetul Prahova, transmite Realitatea TV. Explozia nu a fost urmata de un incendiu.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, explozia a avut loc la un balon de expansiune din incinta rafinariei. O comisie formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Inspectoratului Teritorial de Munca ancheteaza cauzele producerii exploziei, potrivit Agerpres.

UPDATE 1: Potrivit sefului ISU Prahova, Nicolae Popescu, explozia a avut loc in timp ce muncitorii faceau lucrari de intretinere la canalizare, iar deflagratia nu a fost urmata de incendiu, astfel ca nu a fost necesara interventia pompierilor.

El a precizat ca ISU nu a intervenit pentru ca nu a fost cazul, iar conducerea societatii a dat asigurari ca nu exista riscul producerii unei noi explozii si ca activitatea nu a fost intrerupta. De asemenea, muncitorii nu au fost evacuati.

Cei 6 raniti, intre care si trei cetateni austrieci, au suferit arsuri de gradul 1 si 2 la nivelul fetei si mainilor, potrivit sefului Ambulantei Prahova.

Medicii au precizat ca starea ranitilor este stabila, nefiindu-le pusa in pericol viata, informeaza Mediafax.

Prefectul de Prahova, Florin Dobre, a precizat ca in momentul exploziei angajatii curatau mai multe canale.

El a mai spus ca o singura persoana are arsuri de gradul doi, celelalte suferind arsuri de gradul intai.

UPDATE 2: Oficialii Petrom, proprietarul rafinariei, anunta intr-un comunicat remis redactiei ca incidentul s-a petrecut in timpul unor lucrari de mentenanta la sistemul de canalizare al rafinariei Petrobrazi realizate de un contractor extern.

"Incidentul produs nu a dus la intreruperea activitatii rafinariei, care se desfasoara in conditii normale. De asemenea, nu a existat nici un moment de pericol de incendiu, deoarece incidentul s-a produs la o distanta considerabila de instalatiile rafinariei", se mai arata in comunicat.