Un sofer de TIR a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost surprins, miercuri, de aparatul radar al Politiei Rutiere Sibiu in timp ce depasea alte trei autotrenuri pe linie continua, pe DN 7, el fiind de asemenea amendat cu 140 de lei, relateaza Mediafax.

Potrivit politistilor rutieri din Sibiu, in cadrul unei actiuni desfasurate miercuri, pentru prevenirea depasirilor neregulamentare pe DN 7, au fost retinute sapte permise de conducere.

Intr-unul din cazuri, este vorba de un sofer de TIR, care a fost surprins de aparatul radar in timp ce facea o depasire neregulamentara, pe linie continua, intr-o curba foarte periculoasa.

"Unul dintre soferi, care conducea un ansamblu TIR, a fost filmat si inregistrat de aparatul radar in timp ce depasea alte doua ansamble TIR si un autocamion pe linie continua. Soferul are 38 de ani, este din Bihor si a mai fost amendat pentru viteza" , a declarat Ana Maria Popa, din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Soferul respectiv a fost amendat cu 140 de lei si a ramas fara permisul de conducere.

Potrivit aceleiasi surse, depasirea a fost facuta la kilometrul 254, in afara localitatii Talmaciu, unde in 24 martie un TIR a derapat si s-a rasturnat, accidentul soldandu-se cu moartea a doua persoane si ranirea grava a alteia.