Un autocar care face curse intre Turcia si Romania si in care se afla 19 romani a ramas inzapezit in Bulgaria, la cateva sute de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru deblocarea drumului intervenind un utilaj trimis de la Constanta, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta Constanta, autocarul a ramas inzapezit marti dimineata, in jurul orei 04.30, la aproximativ 200 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Reprezentantii Garzii de Coasta Constanta au intervenit pe langa autoritatile de frontiera bulgare pentru a permite unui utilaj de deszapezire din Romania sa deblocheze drumul.

Dupa primirea acceptului, utilajul sosit de la Primaria localitatii Limanu a inceput sa actioneze in jurul orei 07.30 pe teritoriul Bulgariei, a declarat purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta Constanta, Marius Niculescu.

El a mai spus ca dupa ce autocarul va ajunge in vama operatiunile de trecere a frontierei vor fi urgentate, pentru reducerea timpilor de stationare fiind suplimentate efectivele de control.

"De asemenea, pasagerii vor fi asteptati cu ceai cald si cafea", a mai spus Marius Niculescu.

La sfarsitul saptamanii trecute, alte doua autocare care fac curse intre Constanta si Istanbul si in care se aflau 30 de cetateni romani au ramas inzapezite in Bulgaria, mai bine de o zi, la mai putin de 30 de kilometri de granita cu Romania. Acestea au reusit sa ajunga in tara sambata la pranz, tot dupa ce in sprijinul lor a intervenit un utilaj de deszapezire de la Primaria Limanu. In cursul aceleiasi actiuni au fost salvati si sase cetateni romani care se aflau in doua autoturisme blocate in nametii din apropierea localitatii Durankulak. De altfel, autoritatile de frontiera romane si bulgare au convenit inca de joi sa se permita reciproc accesul pentru efectuarea operatiunilor de deszapezire si salvare a cetatenilor si mijloacelor de transport blocate in zona de competenta, pe distanta de maximum 15 kilometri, in functie de situatia existenta si solicitari.