Paula Badosa nu traversează cea mai fastă perioadă a carierei, fosta ocupantă a locului doi mondial părăsind turneul WTA 1000 de la Madrid încă din runda inaugurală.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Paula Badosa, învinsă în turul întâi de o jucătoare venită din calificări, Jessica Bouzas Maneiro

Aflată în prezent pe locul 101 în ierarhia de simplu, Badosa a cedat împotriva unei compatrioate care a venit din calificări, Jessica Bouzas Maneiro, scor 6-2, 3-6, 3-6. Partida s-a întins pe durata a două ore și 7 minute.

După ce a cedat primul game al partidei cu serviciul, Paula și-a regăsit ritmul și a făcut diferența decisivă de la retur: a produs trei breakuri. Manșa i-a revenit în mod categoric, scor 6-2.

Pe măsură ce unele lovituri au început să-i intre, Maneiro a prins curaj, în timp ce Badosa nu a mai atins nivelul din primul set.

Paula a făcut prea multe gameuri de serviciu slabe (adversara a realizat în următoarele două seturi nu mai puțin de șase breakuri), iar victoria s-a îndepărtat de ea cu fiecare game jucat.

Jessica Bouzas Maneiro a avut câștig de cauză, scor 6-3, 6-3, iar bucuria de la finalul partidei spune totul despre importanța victoriei pentru sportiva în vârstă de 21 de ani.

Reamintim că Badosa a învins-o pe Simona Halep în singurul meci oficial disputat de jucătoarea noastră după revenirea în tenis (s-a întâmplat în turul întâi de la WTA Miami).

În acest sezon Badosa are bilanț negativ: 6 victorii și 8 înfrângeri.

Cea mai bună clasare în clasamentul WTA reușită de Paula Badosa a venit pe 25 aprilie 2022, atunci când se afla pe locul doi.

În vârstă de 26 de ani, iberica se găsește în prezent pe locul 101 mondial.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Ana Bogdan, eliminată în primul tur la WTA Madrid – Două reveniri spectaculoase și minge de meci ratată

>> WTA Madrid: Irina Begu, calificare cu emoții în turul al doilea

>> Jaqueline Cristian, calificare pe tabloul principal la WTA Madrid

>> Adversara Soranei Cîrstea la WTA Madrid