Turneul de la Guadalajara (ultimul de categorie „WTA 1000” al anului) a rămas marți fără două favorite, după ce Barbora Krejcikova și Beatriz Haddad-Maia au fost eliminate încă din runda inaugurală.

Barbora KrejcikovaFoto: Pete Staples / AP / Profimedia

Barbora Krejcikova, învinsă de Anna Kalinskaya la WTA Guadalajara

Krejcikova (17 WTA), care s-a impus la ultimele competiții la care a participat (Tallinn și Ostrava), a fost învinsă de Anna Kalinskaya.

Rusoaica aflată pe locul 73 în clasamentul mondial a avut nevoie de o oră și 41 de minute de joc pentru a trece de a noua favorită a turneului din Mexic, scor 6-3, 6-4.

În turul următor, Kalinskaya va da peste belgianca Elise Mertens (34 WTA).

Beatriz Haddad-Maia, eliminată de Katerina Siniakova

Beatriz Haddad-Maia, jucătoare care a cucerit singurele sale titluri WTA în acest an (la Nottingham și la Birmingham / a jucat și în finală la Toronto), a cedat în fața Katerinei Siniakova (lideră a ierarhiei mondiale la dublu, parteneră a Barborei Krejcikova).

Jucătoarea din Cehia (54 WTA la simplu) a câștigat după o oră și 37 de minute de joc în fața favoritei 11, scor 7-5, 6-2.

Siniakova se va duela în runda următoare cu învingătoarea partidei dintre japoneza Nao Hibino (148 WTA) și italianca Martina Trevisan (28 WTA).

Guadalajara Open Akron 2022 face parte din categoria „WTA 1000”, are premii totale în valoare de $2.527.250, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 17-23 octombrie. Principalele favorite ale competiției din Mexic sunt Paula Badosa (1), Aryna Sabalenka (2), Jessica Pegula (3) și Maria Sakkari (4).