Când pe genericul unui film se întâlnesc unul din cei mai mari regizori din toate timpurile cu una din cele mai longevive vedete de prim rang de la Hollywood, ștacheta se ridică incredibil de sus.

Atacul extratereștrilorFoto: Netflix

Așa s-a întâmplat când Steven Spielberg și Tom Cruise s-au reunit iar, la trei ani după „Minority Report”, ca să facă un blockbuster SF care s-a numit „War of The Worlds / Războiul lumilor”.

Un detaliu impresionant este că filmările s-au încheiat în doar 73 de zile, o viteză uluitoare pentru o creație dezlănțuită cu buget de $132 de milioane. Într-adevăr, Spielberg a lucrat într-un asemenea ritm ucigător încât „War of the Worlds” a ajuns pe ecranele cinematografelor în mai puțin de opt luni după prima zi de producție.

Ca să înțelegem mai bine: un film cu buget atât de mare (în banii de azi, peste $200 de milioane) are de regulă premiera cam la doi ani după prima acționare a camerelor de filmat.

Foto: Netflix

Este și filmul cu cele mai mari încasări din cariera lui Tom Cruise care nu face parte din franciza „Misiune imposibilă”, a primit trei nominalizări la Academy Awards (premiile Oscar) la categorii tehnice și a primit aprecieri unanime din partea criticilor pentru adaptarea romanului-sursă în ton cu spaimele și paranoia contemporane.

Dar poate că și mai uimitor este faptul că „War of the Worlds” este acum un succes de proporții pe Netflix, cel puțin în SUA, unde relatarea spectaculoasă a confruntării dintre omenire și vizitatorii nepoftiți s-a instalat de câteva zile pe locul al treilea în topul vizionărilor.

Este evident că noile generații de abonați americani au fost fascinați de un film cu acțiune frenetică care începe cu unele din cele mai seducătoare introduceri sonore, făcută cu vocea inconfundabilă a lui Morgan Freeman.

Chiar și în România, acest film care a făcut stagii îndelungate pe ecranele de cinema și a fost difuzat de televiziuni de nenumărate ori (cel puțin la ProTV este pe punctul de a concura cu „Home Alone”) este disponibil pe Netflix. Cine știe, poate că este o invitație pentru cei tineri care s-au plictisit văzând de mai multe ori filmele „365 de zile” și nici vorbă să fi citit celebrul roman al marelui precursor de narațiune SF Herbert G. Wells.

Surse:FlixPatrol, We Got This Covered