Serghei Shoigu, ministrul rus al Apararii, a lansat luni propunerea ca trupele ruse si sarbe sa execute exercitii militare comune in 2016 in Serbia, relateaza site-ul agentiei de presa ruse Tass, citat de Mediafax.

Adjunctul ministrului Apararii, Anatoli Antonov, a anuntat luni propunerea facuta de Serghei Shoigu potrivit careia trupele militare ale Rusiei si Serbiei sa desfasoare exercitii comune in 2016. Anuntul a fost facut in urma intalnirii de luni dintre ministrul rus al Apararii si omologul sau sarb, Bratislav Gasic.

"Ministrul rus al Apararii Serghei Shoigu a propus omologului sau sarb ca trupele aeriene ale fortelor speciale din Rusia si din Serbia sa execute exercitii militare in Serbia anul viitor", a precizat Antonov.

In cadrul intalnirii, cei doi oficiali ai Apararii au acodat o atentie speciala evenimentului privitor la executarea exercitiilor militare comune de catre trupele terestre, aeriene si aerospatiale ale fortelor apararii, un eveniment care subliniaza legaturile tarilor slave si care se va desfasura in Rusia in luna septembrie. Trupele Belarusului vor participa la acest eveniment.

Ultima manifestatie de acest gen a trupelor ruse si sarbe a avut loc in Serbia in octombrie 2014. Potrivit lui Antonov, in lansarea propunerii de luni oficialii rusi au tinut cont si de participarea Serbiei la Jocurile Internationale ale Armatei.

"Nu este accidental faptul ca trupele sarbe au avut o performanta mai buna acest an fata de cel anterior", a declarat adjunctul ministrului rus al Apararii, adaugand ca Serbia va participa si in alte competitii militare in 2016.