Autoritatile din Venezuela au suspendat un permis de conducere, masura fiind luata pentru prima data in istoria tarii. Legea care le permite autoritatilor sa suspende permisele de conducere auto a intrat in vigoare abia in anul 2008, dar nu a fost folosita pana acum, informeaza publicatia britanica The Telegraph.

Politia Nationala Bolivariana (PNB) i-a suspendat pentru 12 luni permisul de conducere lui Ramon Alirio Parra Garcia, 41. Soferul aflat la volanul unui autobuz a fost surprins in timp ce conducea "intr-un mod nechibzuit" pe o autostrada din statul venezuelan Falcon. Potrivit sefului politiei nationale, Luis Fernandez, Garcia si-a pus in pericol viata sa si a celor 59 de pasageri, intrucat a depasit limita de viteza, conducea fara roata din spate si a permis supraincarcarea vehiculului.

"Este important sa subliniem faptul ca aceasta masura este una cu totul si cu totul noua", a declarat Fernandez, care a adaugat ca procedura are drept scop asigurarea sigurantei pasagerilor si stabilirea unui precendent, care sa ii convinga pe conducatorii auto sa respecte legislatia.

Publicatia venezuelana El Nacional confirma faptul ca acesta este primul permis de conducere suspendat in Venzuela.

Potrivit The Telegraph, in Venezuela, un litru de combustibil costa aproximativ 3,15 centi, iar soferii nu sunt testati pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.