Conservatorii cancelarului german Angela Merkel ar putea pierde alegerile din landul Hamburg in cadrul primei sesiuni electorale din cele sapte scrutine regionale ce vor fi organizate in 2011, potrivit exit-pollurilor. Aceasta informatie vine dupa o perioada de deruta care a complicat eforturile cancelarului german, scrie AFP.

Partidul Social-Democrat are sanse sa obtina mai mult de 50% din voturi, in urma estimarilor posturilor publice ARD si ZDF.

Uniunea Crestin-Democrata ar putea obtine 20,8 - 21,2% din voturi, desi acest partid este principala forta politica la nivel federal.

Ecologistii vor putea obtine intre 10,9 si 11% din voturi, in timp ce liberalii din FDP, parteneri minoritari in coalitia condusa de Merkel, vor intra in Parlamentul regional cu 6,5 la suta din voturi.

In urma alegerilor din landul Hamburg, conservatorii ar mai pierde trei voturi in Bundesrat, Camera superioara a Parlamentului, al carei control l-au pierdut inca din luna mai a anului trecut.

Partidul Social-Democrat a fost asigurat de recastigarea "vechii sale cetati", pregatind deja controlul asupra orasului Hamburg.

Pana in acest moment prezenta la vot a atins cotele din 2008, inregistrand 63,5% dintre alegatori.

Anul electoral este programat sa se incheie in luna septembrie la Berlin.