Volodimir Zelenski a exclus să cedeze vreun teritoriu ucrainean în „favoarea lui Putin” în cadrul unui potențial acord de pace cu Rusia. Într-un interviu acordat BBC, liderul ucrainean a declarat că dacă ar ceda vreun teritoriu ar însemna că Rusia ar putea „continua să revină”.

Volodimir ZelenskiFoto: POU / Zuma Press / Profimedia

Zelenski a declarat că ofensiva de primăvară preconizată a început deja. „Atacurile rusești au loc deja din mai multe direcții”, a declarat el pentru postul de televiziune.

Liderul de la Kiev s-a declarat convins că forțele țării sale ar putea continua să reziste avansului Rusiei până când vor putea lansa o contraofensivă, citează The Guardian.

El și-a repetat apelurile pentru mai mult ajutor militar din partea aliaților occidentali și a spus că armele occidentale ar aduce pacea mai aproape. „Bineînțeles, armele moderne accelerează pacea. Armele sunt singurul limbaj pe care Rusia îl înțelege”.

Zelenski a abordat, de asemenea, un avertisment al președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko, care a declarat mai devreme astăzi că țara sa va lupta alături de trupele rusești de pe teritoriul său dacă un singur soldat ucrainean va trece granița.

„Sper că [Belarus] nu se va alătura [războiului]. Dacă o va face, vom lupta și vom supraviețui”, a mai spus el.

___