Ultimele atacuri ale Rusiei au lovit luni „infrastructura critică" din Kiev și case din apropierea capitalei, au declarat autoritățile ucrainene, adăugând că sistemele de apărare aeriană au distrus aproximativ 15 drone îndreptate spre capitală, potrivit Reuters.

Kievul a rămas în beznă după un atac cu rachete ruseștiFoto: Serghei Chuzavkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Administrația militară de la Kiev a anunțat pe Telegram că peste 20 de drone au vizat capitala. Anterior, autoritățile au spus că Kievul a fost atacat de drone Shahed de fabricație iraniană.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, nu există morți sau răniți în urma atacului și că medicii lucrează la locurile unde au avut loc loviturile din cartierele Solomyanskyi și Șevcenko din capitală.

Oleskii Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat că infrastructura și case au fost avariate de atacurile nocturne cu drone.

Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au fost rănite.

„Țara teroristă își continuă războiul împotriva populației civile", a declarat Kuleba pe canalul său de Telegram. "Vom depăși totul".

Reuters nu a reușit să verifice independent informațiile.

Un martor a declarat pentru Reuters că a avut loc un incendiu în urma atacului asupra cartierului Șevcenko, vizat adesea de atacurile rusești.

Cartierul Solomyanskyi din partea de vest a Kievului este o zonă aglomerată, unde este o gară și unul dintre cele două aeroporturi ale orașului.

Sirenele de alarmă aeriană au sunat aproape toată noaptea de duminică spre luni în Kiev și în regiunea din jurul acestuia.

Urmărește ultimele evoluții din a 299-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.