Milbloggeri ruși critică din nou ministerul rus al apărării, condus de Serghei Șoigu, care mai degrabă publică imagini și clipuri cu așa-zisele reușite ale armatei ruse decât să abordeze problemele cu care se confruntă soldații ruși și ale operațiunilor in Ucraina, potrivit celei mai recente evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului.

Ministrul rus al apărării, Serghei ȘoiguFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

Bloggerii militari ruși acuză ministerul rus al apărării că se întrece în publicarea cu „operațiunile performante” ale armatei ruse în timp ce au observat că soldații ruși sunt adesea obligați să se îmbrace în uniforme statutare și să apară în fața camerelor de luat vederi pentru a propaga ideea de pregătire corespunzătorare și profesionalism, în loc să se pregătească efectiv pentru misiuni de luptă.

Un milblogger proeminent a subliniat că astfel de demonstrații sunt „pur teatrale” și creează un fals sentiment de coerență în cadrul forțelor armate ruse, fără a aborda efectiv problemele de fond legate de logistică, comunicații și dotarea de bază a soldaților.

Alți milbloggeri au amplificat această discuție și au acuzat autoritățile ruse că se angajează în „relatări excesive" pentru a inunda spațiul informațional cu materiale foto și video care au ca scop „justificarea existenței" ministerului rus al apărării și crearea unui aparent succes pentru ale operațiunilor din Ucraina.

Unul dintre critici și-a subliniat nemulțumirea față de astfel de „relatări excesive" și a spus despre instituția condusă de Serghei Șoigu că este "Ministerul Camuflajului și al selfieurilor".

Bloggerii militari ruși continuă să își folosească platformele și notorietatea pentru a lansa critici nuanțate la adresa ministerului rus al apărării, care indică o ruptură tot mai mare între practicile birocratice ale instituției pe care o conduce Serghei Șoigu și realitățile cu care se confruntă soldații ruși pe teren și despre care relatează mai mulți corespondenți militari ruși, notează ISW.

Astfel de discursuri permit vocilor proeminente din spațiul informațional naționalist să pledeze pentru schimbări substanțiale, subminând în același timp instituția în frunte căreia este Serghei Șoigu.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 294 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO