Cinci civili au murit și alți 13 au fost răniți în ultimele 24 de ore în urma bombardamentelor rusești din sudul și estul Ucrainei, potrivit informațiilor furnizate de biroul prezidențial ucrainean, notează The Guardian, citând Associated Press.

Soldați ucraineni fug să ajute oameni dintr-un apartament în flăcări după bombardamentele rusești în BahmutFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

Forțele rusești au continuat ofensiva în orașul Bahmut, atacând zilnic, în ciuda faptului că au suferit pierderi grele, a declarat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko.

„Cel mai bine puteți descrie aceste atacuri ca fiind carne de tun. Se bazează în principal pe infanterie și mai puțin pe blindate și nu pot avansa”, a spus Kirilenko la un post de televiziune ucrainean.

În orașul Lugansk din estul Ucrainei, guvernatorul regional, Serghei Gaidai, a declarat că armata ucraineană își îndreaptă contraofensiva spre Kreminna și Svatove.

În sud, guvernatorul regiunii Herson, Iaroslav Yanyshevych, a declarat că opt civili au fost răniți de bombardamentele rusești în ultimele 24 de ore.

În urma atacurilor, o morgă și un spital pentru copii din orașul Herson, recent recucerit de armata ucraineană, au fost avariate.

În regiunea învecinată Zaporojie, forțele rusești au bombardat Nikopol și Chervonohryhorivka, care se află peste râul Nipru de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Moscova încă de la începutul războiului.

Bombardamentele rusești au avariat clădiri rezidențiale și linii electrice, a afirmat guvernatorul regunii Zaporojie, Valentin Reznichenko.

În regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, trei civili au fost răniți de bombardamentele rusești, iar unul dintre ei a murit ulterior, a spus guvernatorul Oleh Syniehubov.

Rusia a anexat în luna septembrie patru regiuni ucrainene: Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk, în urma unor așa-zise referendumuri. Președintele rus Vladimir Putin a spus în timpul discursul în care a anunțat anexarea regiunilor că acestea vor face parte „pentru totdeauna” din Federația Rusă.