Șefii diplomației americane, franceze și britanice au publicat o declarație comună în care condamnă încercările Rusiei de a acuza Ucraina că este pregătită să folosească o ”„bombă murdară" pe propriul teritoriu și reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina.

Regiunile ocupate de rusi in Ucraina si anexate de Federatia RusaFoto: Hotnews

Miniștrii de externe ai Statelor Unite, Franței și Marii Britanii au publicat o declarație comună pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

”Noi, miniștrii de externe ai Franței, Marii Britanii și Statelor Unite, reiterăm sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii continue a Rusiei. Ne menținem angajamentul de a continua să sprijinim eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul atât timp cât va fi nevoie.

Astăzi, miniștrii apărării din țările noastre au vorbit cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, la cererea acestuia. Țările noastre au precizat că respingem cu toții acuzațiile transparente și false ale Rusiei potrivit cărora Ucraina se pregătește să folosească o bombă murdară pe propriul teritoriu. Lumea ar vedea prin orice încercare de a folosi această acuzație ca pretext pentru escaladare. Respingem, de asemenea, orice pretext pentru escaladare din partea Rusiei”, se arată în declarația comună a celor trei țări.

Miniștrii de externe au discutat, de asemenea, despre hotărârea lor comună de a continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean cu asistență de securitate, economică și umanitară în fața războiului brutal de agresiune al președintelui rus Vladimir Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.