Decesul unei prime femei-soldat a forțelor armate ruse în Ucraina a fost confirmată de presa locală din Rusia, citată de The Moscow Times.

Femei in fortele armate ruseFoto: Erik Romanenko / TASS / Profimedia Images

Site-ul de știri v1.ru scrie că Anastasia Savițkaia a fost un caporal din orașul Volograd aflat în sud-estul Rusiei, fără a preciza circumstanțele morții acesteia sau vârsta ei.

„[Savițkaia] a devenit prima femeie a personalului militar care a murit”, a confirmat Alexandr Strukov, președintele consiliului veteranilor din Volgograd, citat de v1.ru.

Rudele și prietenii femeii le-au spus reporterilor ruși că aceasta visa să servească în armată încă de când era mică.

„A visat să servească în armată încă din copilărie, a semnat un contract la vârsta de 18 ani. Participarea la operațiunea militară specială a fost alegerea ei”, a afirmat una dintre cunoștințele acesteia, citată de Meduza.

Regiunea Volgograd a înregistrat una dintre cele mai ridicate rate ale deceselor militarilor săi trimiși în Ucraina, după Daghestan și Bureatia.

Guvernul rus nu și-a mai actualizat bilanțul oficial al militarilor pe care i-a pierdut în „operațiunea militară specială” din luna martie, când a raportat 1.351 de soldați uciși de forțele ucrainene, cu mult sub număr decât estimările ucrainene și independente de la momentul respectiv.

Numărul de femei care servesc în forțele armate ruse este estimat la 40.000, mai puțin de 1% din totalul militarilor ce serveau în acestea anul trecut.

Urmărește ultimele evoluții din a 140-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.