Unul dintre organizatorii așa-numitului „miting al Rusiei” de la Berlin, pe nume Igor, se plânge de „hărțuire” și se teme că și-ar putea pierde afacerea după ce s-a confruntat cu „ura oamenilor” după ce a susținut agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. O poveste despre el a fost difuzată de postul de televiziune OstWest.

Organizatorii protestului rus din BerlinFoto: captura tv

Mitingul rușilor din capitala Germaniei a avut loc pe 3 aprilie - ziua în care lumea a auzit pentru prima dată despre atrocitățile soldaților ruși din Bucha.

Rușii au condus în coloană pe drumurile germane, purtând la geamuri steaguri ale Federației Ruse, ale Uniunii Sovietice, ale Forțelor Aeropurtate, precum și simbolul principal al agresiunii ruse în Ucraina - „Z”.

Această acțiune a șocat Germania, iar autoritățile s-au implicat. Au existat numeroase apeluri publice pentru a-i trage la răspundere penală pe participanții la miting și chiar de a-i expulza în Rusia.

Organizatorul acțiunii, Igor, regretă acum că a organizat protestul. Se plânge de mesajele constante negative ale comunității și de amenințări. În plus, atelierul său de reparații auto este pe punctul de a se închide, deoarece site-ul a fost inundat cu evaluări negative pe Google, potrivit Dialog.ua.

„Cu siguranță nu mă așteptam la o astfel de reacție... Mi-au distrus complet pagina de internet. Sunt fotografii cu cadavre, cu orașe distruse”, s-a plâns el.

Igor susține că scopul cortegiului de mașini și al protestului nu ar fi fost acela de a sprijini agresiunea rusă, ci de a protesta împotriva „discriminării împotriva vorbitorilor de limbă rusă”.

Igor a mai declarat că nu știa nimic despre „tragedia” ucrainenilor. „Aș anula (mitingul). Aș spune că acum nu ar trebui să protestăm, pentru că a avut loc o tragedie”, a spus rusul.

Această adunare, autorizată, a stârnit furia ambasadorului ucrainean în Germania, Andrii Melnik, care l-a acuzat pe primarul Berlinului și pe poliție pentru că au autorizat această procesiune „a rușinii” și aceasta în „ziua în care au fost descoperite masacrele de civili în Butcha”.

Primarul Berlinului, Franziska Giffey, i-a răspuns că-i înțelege „furia”, dar a insistat asupra libertății de întrunire.