Dupa ce senatorul de Mures, Gyorgy Frunda, a cerut in plenul Parlamentului ca Parchetul General sa se autosesizeze cu privire la publicarea si difuzarea unei reviste care contine articole cu tenta antisemita, “Obiectiv legionar”, Liga Pro Europa le-a cerut atat ministrului Culturii, Mona Musca, cat si vicepremierului Marko Bela sa ia masuri

fata de aparitia unei publicatii neolegionare, Cuvantul Legionar. Publicatia se difuzeaza la chioscurile Rodipet in Bucuresti si zece orase importante din tara, printre care si Targu Mures.

Pe antetul publicatiei scrie ca este un “periodic al tineretului roman crestin ortodox editat in duhul national crestin al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Copresedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a spus ca suprimarea unei publicatii poate fi cu doua taisuri, deoarece se poate invoca incalcarea libertatii de exprimare.

In Ungaria, la ora actuala, se desfasoara o ampla dezbatere pe tema Noii Drepte si chiar se ia in discutie modificarea Constitutiei in vederea instituirii legalitatii privind suprimarea unor publicatii care propaga cultul personalitatii unor personaje controversate.

Depinde la ce anume ne raportam, deoarece modelul american presupune o libertate de expresie fara restrictii, iar cel european, datorita unor precedente, limiteaza acest drept de exprimnare atunci cand este vorba despre propaganda in favoarea unor idei extremiste si antisemite, potrivit art. 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.