Presedintele filialei Mures a Partidului Noua Generatie, Doru Borsan, a catalogat, in stilu-i caracteristic, bucuria din tabara maghiara: "Protestez fata de declaratia data de Marko Bela ca ar fi trebuit sa demisioneze tot Partidul Romania Mare si il sfatuiesc sa demisioneze el din Romania, pe undeva prin Campia Panoniei."

Borsan a declarat ca PNG, PRM si PUNR vor face o alianta a partidelor crestin nationaliste, care ar putea deveni nu doar formatiune parlamentara, dar sa si guverneze alaturi de Alianta DA. "Am reprezenta interesele tuturor romanilor si ar fi eliminati tradatorii, PUR si UDMR.

Daca presedintele Basescu vrea sa fie alegeri anticipate, vor fi. Si s-a observat ca exista un feeling intre el si Becali. Cel putin, noi, chiar daca gresim, suntem sinceri si spunem adevarul, dar nu suntem tradatori. Aceasta alianta ar putea revigora PUNR si creste PNG.

Demisia lui Vadim este un gest singular in politica romaneasca si este pozitiv. PRM poate sa creasca din nou la peste 20 la suta si impreuna, am fi cu siguranta o forta" - a mai spus Doru Borsan.

Care a mai adus critici extrem de dure presedintelui Uniunii Vatra Romaneasca, Zeno Opris, care cu ocazia aniversarii UVR a "transformat discursul intr-un atac dur la adresa tuturor formatiunilor politice, cu excetia PSD".

Liderul PNG Mures s-a mai declarat extrem de dezamagit fata de lipsa de reactie a fostilor colegi de partid, democratii, a caror voce nu se aude deloc in peisajul politic local si nu stiu sa se impuna, de parca nu ar fi la putere.

Doru Borsan a mai afirmat ca, prin plecarea Laviniei Sandru, PD Mures a pierdut singura persoana care a avut curajul la opinie. Politicianul spune ca PD nu are oameni si nu stie sa negocieze motiv pentru care nici nu au reusit sa obtina nici un post important.