In acest numar, in paginile de Dosar, GAZETA va propune un extrem de interesant demers jurnalistic: "Toti alesii, toate firmele, toate datoriile". Dupa cum se stie, toti functionarii administratiei locale, plus parlamentarii au fost obligati sa isi depuna declaratiile de avere si de interese.

In cele ce urmeaza vom analiza toate firmele parlamentarilor, consilierilor locali si judeteni care au fost alesi de clujeni. Informatiile de mai jos se bazeaza pe declaratiile de interese ale persoanelor in cauza, precum si pe informatiile furnizate de Ministerul de Finanate.

De asemenea, mai facem precizarea ca cifrele de afaceri si profiturile sunt cele aferente anului 2003, iar datoriile sunt cele din evidentele Ministerului de resort la data de 31.03.2005.

La alegerile generale din iarna anului trecut, circumscriptia electorala Cluj a trimis in Parlament 10 deputati si 4 senatori.

Deputatii Clujului sunt Daniel Buda, Horea Uioreanu si Mircea Pusca – Alianta DA, Petru Calian – PRM, Vasile Puscas, Vasile Soporan si Gratiela Iordache – Uniunea PSD + PUR, Kanya Hamar Sandor si Mate Andras Levente – UDMR, plus independentul Mircia Giurgiu, iar senatorii Clujului sunt Vasile Dancu – PSD, Peter Ekstein Kovacs – UDMR, Gheorghe Funar - PRM si Norica Nicolai – Alianta DA.

Saracii senatori

Dintre cei patru senatori, nici unul nu detine vreun numar semnificativ de actiuni la societati comerciale. Vasile Dancu si Norica Nicolai nu au in proprietate nici macar o actiune, in timp ce Gheorghe Funar, ca tot romanul, se mandreste cu actiunile de "cuponiada" de la Ursus, Armatura si 16 Februarie.

Funar, desi spune in declaratia de interese ca nu cunoaste sumele aferente actiunilor de la cele trei societati, a ales bine.

Astfel, Ursus a avut o cifra de afaceri de 2,7 mii de miliarde de lei si un profit de 167 miliarde lei, Armatura profit de 3,2 miliarde lei la o cifra de afaceri de 237 miliarde lei, iar 16 februarie un profit de 38 miliarde lei.

Singura problema majora este ca ultima din cele trei societati, 16 Februarie, are datorii la bugetul de stat de 39 miliarde lei, fiind in executare silita, dupa ce anii trecuti avea datorii de 145 d emiliarde lei. In fine, senatorul Ekstein este membru al Colegiului Director al Fundatiei non profit Civitas.

Deputatii, mai descurcareti

La deputati situatia se schimba, iar actiunile apar precum ciupercile dupa ploaie. Totusi, si aici, exista cazuri cu "dunga" in declaratia de interese. Astfel, Mircia Giugiu, Vasile Soporan si Vasile Puscas nu au actiuni la nici o forma si nici nu sunt membrii in conducerea vreuneia.

De la UDMR, Kanya Hamar Sandor se "mandreste" ca este presedintele Fundatiei Pro Identitas iar Mate Andras Levente are un cabinet de avocatura si este presedintele Asociatiei ziaristilor maghiari din Romania.

Petru Calian are o firma si buna, Modena, care anul trecut, la o cifra de afaceri de 70,4 miliarde lei a reusit un profit de 3,7 miliarde lei si nu are nici o datorie catre bugetul de stat. Senatorul Aliantei Daniel Buda, are un cabinet de avocatura, fara bilanturile contabile depuse insa.

De asemenea, Buda mai are actiuni la SC Turism Ariesul, firma care, in 2003, la o cifra de afaceri de 1,5 miliarde lei a reusit un profit de 281,4 milioane lei si este "alba" la capitolul restantieri, adica fara datorii catre stat.

Mai departe, deputatul Mircea Pusca este actionar si director stiintific (cu salariu de 3,1 milioane lei pe luna) la SC Software ITC Cluj SA, firma care a avut o cifra de afaceri de 2,6 miliarde lei si profit de 1,6 miliarde lei.

Greii din circumscriptie

Cu totul alta este situatia in ceea ce-i priveste pe Horea Uioreanu si Gratiela Iordache. Deputatul Aliantei DA, Uioreanu, are actiuni la numai putin de 12 societati, dintre care, potrivit celor declarate de Uioreanu, 8 sunt in dizolvare.

Astfel, Uioreanu are actiuni la Rom Delta Exchange, Euro Lemn Prodimpex, Excet Equipment, Napoca Consult, Omnifax, Transarom, Gourmet Trans, Mondelta ( toate "in dizolvare"), Radio Napoca, Apo, Tehnofrig (cupon) si Banca Transilvania.

Surpriza insa, din cele opt firme nominalizate de Uioreanu ca fiind in dizolvare, cel putin una figureaza bine mersi, chiar cu profit aferent anului 2003. Astfel, Transarom a avut in 2003 o cifra de afaceri de 21 milioane lei si un profit de 18,7 milioane lei. Probabil s-a dizolvat intre timp.

Din cele patru firme in functie, nici una nu are datorii catre stat. Radio Napoca nu si-a depus bilantul aferent anilor trecuti, iar Tehnofrig SA a avut in 2003 o cifra de afaceri de 91 miliarde lei si un profit de aproape 10 miliarde lei. Despre Banca Transilvania nu mai spunem nimic, intrucat performantele sale se cunosc.

Gratiela cea adoptata de voie de nevoie de clujeni il "bate" insa mar pe Uioreanu, ea avand legaturi cu noua firme, toate una si una: Asociatia Actionarilor din Romania (unde este director cu un salar lunar de 29,3 milioane lei), Win Market (unde este consultant cu un salar de 10,3 milioane lei lunar), Cildro Mehedinti, Norvea Brasov, Rofep

Urziceni, Victoria Bucuresti, VoltInvest Craiova, SIF Oltenia si Asociatia MLTR.

Dintre aceste firme, una singura, Cildro a avut pierderi (56,6 miliarde lei la o cifra de afaceri de 455 miliarde lei).

Norvea a stabilit un adevarat record mondial, avand un profit de 25 miliarde lei la o cifra de afaceri de 2,1 miliarde lei! Rofep a avut o cifra de afaceri de 67,1 miliarde lei si un profit de 36,8 miliarde lei, iar la Victoria indicatorii au aratat 143,6 miliarde lei, respectiv 4,1 miliarde lei.

In ceea ce priveste Voltinvest aceasta nu si-a depus nici un bilant contabil. Nici una din aceste firme nu este datoare catre bugetul de stat.

Iata ca a venit si randul consilierilor judeteni sa fie luati la bani marunti.

La fel ca parlamentarii sau consilierii locali si situatia consilierilor judeteni difera de la caz la caz. Unii au actiuni cu duiumul, altii de loc. Unii sunt directori, altii nu au nici o legatura cu vreo firma. Altii au insa datorii catre bugetul de stat. Datorii imense, de 16,1 miliarde lei in total.

Consiliul Judetean Cluj are in prezent 37 de membri: 13 de la Alianta DA, 9 de la PSD, 8 de la UDMR, 7 de la PRM, precum si un independent, Victor Faragau.

Dintre acestia 17 (Alexandru Coroian – DA, Steluta Cataniciu – DA, Dan Romeo Grigorita – PSD, Constantin Corega – PSD, Petru Gus – PRM, Marinel Ioan Andro – PRM, Lakatos Andrei, Kerekes Sandor – UDMR, Marie Helene Malai – PRM, Valentin Naumescu – DA, Teodor Nut – PRM, Palfi Mozez Zoltan – UDMR, Petho Sigismund – UDMR, Daniel Marton – UDMR Ioan Pantelimon –

DA, Mircea Morosan – DA si Ioan Petran - DA) au declarat ca nu au actiuni sau alte interese la vreo firma. De mentionat mai este si faptul ca declaratia de interese a lui Alexandru Irimie (PSD) nu poate fi accesata, iar pe cea a lui Ionel Curt apare declaratia lui Florin Cuc.

Restul de 18 consilieri au actiuni la firme sau se afla in conducerea unor societati.

Nicoara, nababul

Indiscutabil, in topul consilierilor judeteni conduce detasat presedintele Consiliului Judetean, liberalul Marius Nicoara, care are actiuni la 5 societati: Banca Transilvania, Compexit, Cambio, Rombuilt si SC Comer.

Potrivit celor declarat de Nicoara, actiunile de la 5 firme valoreaza peste 200 de miliarde de lei. Rombuilt a avut in 2003 o cifra de afaceri de 26,1 miliarde lei si un profit de 2,9 miliarde lei, iar Compexit o cifra de afaceri de 738,4 milioane lei si un profit de 736,9 milioane lei.

De asemenea, Rombuilt a avut anii trecuti datorii catre bugetul de stat de 472 milioane lei, din care in primavara acestui an mai avea o restanta de 890.000 lei, firma aflandu-se in executare silita! Comer nu figureaza in analele electronice ale Ministerului Finantelor, iar performantele financiare ale Bancii Transilvania sunt arhicunoscute.

Curati ca lacrima

Nici ceilalti consilieri judeteni ai Aliantei DA nu stau rau. Radu Vasile Bica are actiuni la doua firme: Complex Prestari Servicii BR si Servagro.

"BR" a avut o cifra de afaceri de 277 milioane lei si un profit de 8,3 milioane lei, in timp ce la Servagro cifrele sunt de 5,1 miliarde lei, respectiv 33,2 milioane lei. Nici una dintre cele doua firme nu are datorii catre bugetul de stat.

Ioan Berchisan este director si actionar la doua firme fara datorii la stat: Reconstruct (cifra de afaceri de 7 miliarde lei si un profit de 90 milioane lei) si actionar majoritar la Mondo Glas Turda (5,1 miliarde lei – 1,3 miliarde lei).

Napoca Leasing, o gaura neagra

Rares Rusu, seful de cabinet al viceprimministrului Gheorghe Seculici, este administrator si unic proprietar la RRS Invest si asociat (50%) la Intermedia Grup SRL. Ultima dintre societati nu are depus bilantul contabul, iar RRS a avut un profit de 310 milioane lei. Nici firmele lui Rusu, la fel ca cele ale colegilor sai, nu au datorii catre stat.

Ceea ce nu se poate spune despre Napoca Leasing, societatea aflata in executare silita, la care Elena Ramona Ceusan are actiuni. Napoca Leasing (cifra de afaceri de 1,5 miliarde lei si profit net de 185 milioane lei) are datorii la bugetul de stat de aproape un 10 miliarde lei, dupa ce anii trecuti suma se ridica la 40,5 miliarde lei.

Alexandru Calin Stan are si el actiuni la Napoca Leasing, firma liberalilor din Consiliul Local si Judetean. De asemenea, Stan mai este membru al Asociatiei Millenium.

Cozma, omul cu farmaciile

Pesedistul Vasile Cozma, profesor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, este un adevarat recordman, avand actiuni la opt firme (dintre care la doua, Farmacia Anita si Napovet SA este unic actionar) si fiind membru in Consiliul de Administratie (CA) al unei firme (Agroindustriala SA), Cozma cladindu-si astfel un adevarat Imperiu de farmacii.

Din puzderia de firme a lui Cozma, una singura lucreaza in pierdere, Veterinrom, care in 2003 a avut o pierdere de 53 milioane lei.

Celelalte societati au avut profituri, dar acesta nu a fost unul care sa rupa gura targului: Jarcoz SRL Oradea – 219,7 milioane lei, Vetfarm – 47,7 milioane, Farmacia Observator – 123,5 milioane lei, Napovet – 12,9 milioane lei, iar Salvia Impex – 21,8 milioane lei.

In ceea ce priveste farmacia Anita aceasta nu are depus nici un fel de bilant contabil, iar Agroindustriala unde Cozma este membru al CA a avut in 2003 pierderi de 7,094 miliarde lei. Calitatile de "bun" manager ale lui Cozma se refelcta in datoriile SC Agroindustriala catre stat: 5,85 miliarde lei, dupa ce anii trecuti suma se ridica la 93,22 miliarde lei. Agroindustriala are insa, cum altfel, inlesniri de plata.

Fostul presedinte al CJ, Serban Gratian are un scris indescifrabil, din care am ghicit totusi ca are actiuni la Eurom Bank, Napoca si Alimentara SA. Eurom Bank nu are depus nici un fel de bilant contabil, societatea Napoca nu exista, iar Alimentara a avut in 2003 un profit de 119 milioane lei.

Medrea, cuponarul

Vajnicul Medrea a avut trei cupoane pe care si le-a plasat la Tehnofrig (cifra de afaceri de 91 miliarde lei si un profit de aproape 10 miliarde lei), Carbochim (300 miliarde – 14 miliarde) si CUG, societate care nu a depus nici un fel de bilant contabil.

De asemenea, Medrea mai are opt actiuni la Ursus (cifra de afaceri de 2,7 mii de miliarde de lei si un profit de 167 miliarde lei) si este presedinte al Crucii Rosii, filiala Cluj. Nici una din firmele de mai sus nu are datorii catre stat.

Un alt reprezentant al PSD, Cornel Itu, are actiuni la trei firme: SC Mecsom Dej (profit de 1,5 miliarde lei), Parc Rex (profit de 154,4 milioane lei) si Itcomar Prod Serv (profit de 224,8 milioane lei). Dintre acestea Parc Rex are datorii catre bugetul de stat de 82 milioane lei dupa ce anii trecuti acestea se ridicau la 365 milioane lei.

Cuc, dator cu sute de milioane

Traian Florinel Cuc, si el reprezentant al PSD, are un numar semnificativ de actiuni la Gentilia Work Service (pierdere de 51,8 milioane lei), Gentilia Executive (pierdere de 42,1 milioane lei), Gentilia SRL (profit de 1,7 miliarde lei) si Logicom SRL (pierdere de 324,1 milioane lei).

Ca si cum aceste pierderi nu ar fi fost de ajuns, consilierul judetean Cuc are si datorii catre stat. Si nu orice fel de datorii ci de peste 65 de milioane lei. Astfel, pe firmele Gentilia Cuc are datorii de 49,6 milioane lei dupa ce anii trecuti suma era de 2,2 miliarde lei, iar pe Logicom de 19 milioane lei (1,7 miliarde lei). Bineinteles toate firme sunt in executare silita.

Canta, alt datornic

Dan Dorel Canta este un "Nicoara" al PSD in ceea ce priveste firmele, Canta avand actiuni la sase firme de constructii. Dintre acestea, una singura, Consizo este in pierdere (2,5 milioane), aceasta avand si datorii catre stat de 14,6 milioane lei. Datorii catre stat, 5,76 milioane lei, are si Consizo Extrubit. Ambele firme sunt in executare silita.

Liniste si pace

La PRM, doar doi consilieri au interese legate de vreo firma: Virgil Pop si Teofil Maier. Pop (in fapt fost consilier PRM intrucat acum a trecut la PD) este membru al CA al RADP Turda (retributie de 2,1 milioane lei lunar), iar Maier este asociat unic la SC Silvana si coproprietar al SC Coronita SRL, societate de pompe funebre.

Ambele firme au lucrat in 2003 in profit de peste 500 milioane lei si niciuna dintre ele nu are datorii catre stat.

UDMR, fara datorii

La UDMR, Szekely Istvan este actionar la Sanex SA (cifra de afaceri de 1,2 miliarde lei si profit de 110,8 milioane lei), Matis Jeno este director si are o cota importanta de actiuni la Andromexim Consulting (pierdere neta de 500 milioane lei), iar Vancsa Aron Paul este asociat unic la SC Jouletherm si detine 50% din firma SC Aranyeso SRL, nici una din cele doua firme neavand insa depus bilantul contabil.

De asemenea, nici una din firmele consilierilor judeteni UDMR nu are datorii la bugetul de stat.

Subprefectul dator vandut la stat

Conducerea judetului, adica Prefectul Mihail Hardau nu are nici un fel de legaturi cu vreo firma.

Subprefectul Calin Platon insa este director general executiv la Refrabaz SA Dej (cifra de afaceri de 86,23 miliarde lei si profit de 44,4 milioane lei) si administrator unic la Caliprom Dej (cifra de afaceri de 1,37 miliarde lei si profit de 402 milioane lei.

Platon se dovedeste a fi un slab manager, firma sa, Refrabaz, avand datorii de 2,6 miliarde lei catre bugetul de stat, dupa ce anii trecuti datoriile se ridicau la 262 miliarde lei. Firma are insa si inlesniri la plata. Noi nu ne miram…

Daca in pagina anterioara a-ti putut afla despre "minunatiile si datoriile" alesilor clujenilor in Parlament, acum ii vom lua la bani marunti pe alesii locali. Din cei 27 de consilieri locali, doar 7 nu au actiuni la vreo firma sau nu conduc vreo societate.

In ceea ce priveste datoriile catre stat, firmele celor 20 de consilieri locali sunt restante cu ametitoarea suma de 120 miliarde lei. Lideri sunt reprezentantii PSD, cu peste 100 miliarde lei, urmati indeaproape de cei ai Aliantei DA, cu 12,3 miliarde.

UDMR se "mandreste" cu datorii de numai cateva zeci de milioane, iar PRM nu are nici un fel de restante catre stat. Reamintim ca informatiile de mai jos se bazeaza pe declaratiile de interese ale consilierilor, precum si pe informatiile furnizate de Ministerul de Finanate.

De asemenea, mai facem precizarea ca cifrele de afaceri si profiturile sunt cele aferente anului 2003, iar datoriile sunt cele din evidentele Ministerului de resort la data de 31.03.2005.

Alianta DA este singurul partid ai carui reprezentanti in Consiliul Local sunt cu totii actionari la firme. Dintre pesedisti, doar Maria Dulca si Ioan Pop nu sunt patroni sau actionari, iar dintre reprezentantii PRM Silviu Nistor, Eugen Pop si Mihai Sandu, nu au "treaba" cu firmele.

De la UDMR, Carol Palfi si Gyula Somogyi au lasat imaculata declaratia de interese.

DA pentru datorii

Adrian Catana este actionar la Napoca Leasing SA, societate cu o cifra de afaceri de 1,5 miliarde lei si cu un profit net de 185 milioane lei, cifre extrem de "subtiri" pentru o societate financiara.

Ca si cum acest lucru nu ar fi de ajuns Napoca Leasing are datorii la bugetul de 10 miliarde lei, dupa ce anii trecuti acestea erau de 40,5 miliarde lei.

Horia Ioan Florea aste actionar si administrator la SC Servcons Manager, societate cu o cifra de afaceri de 18 miliarde lei, dar care are pierderi de 378 milioane lei si datorii la bugetul de stat, de aproape 200 milioane lei. Oricum, mai putin decat suma de aproape un miliard de lei, pe care o avea anii trecuti.

Radu Morariu este directorul SC Eximtour SA, societate care are o cifra de afaceri 385 miliarde lei si un profit net de 1,1 miliarde lei. Chiar si la acest profit firma aflata sub conducerea lui Morariu are datorii la bugetul de stat de aproape 100 milioan lei. Ciprian Paun este actionar la Rompetrol si la Banca Transilvania, filiala Cluj.

Despre "aventurile" Rompetrol in lista datornicilor la stat s-ar putea scrie o carte, iar in ceea ce priveste Banca Transilvania ne indoim ca aceasta are datorii catre stat sau profituri de toata jena.

Datornicul Turdean

Mai departe, Nicoleta Postolache administreaza societatea Eurotrucks SRL dar contabilii societatii nu au depus nici un bilant pana acum care sa scoata la iveala situatia firmei.

Alin Paunel Tise este actionar la societatile Rompetrol si Broker SA, aceasta din urma neavand nici bilanturile depuse, dar nici datorii catre stat. Florin Stamatian este proprietarul cabinetului medical Hathor, societate care a avut o cifra de afaceri de 1,13 miliarde lei, profit de 245 milioane lei, dar nu are datorii catre stat.

Anonimul Tudor Puscas detine actiuni la doua societati, ATC si Robur. Firma de administrare a imobilelor, SC ATC SA, nu apare pe site-ul Ministerului Finantelor, iar Robur are o cifra de afaceri de 2,2 miliarde lei si un profit de 35 milioane lei, neavand insa datorii la bugetul de stat.

Ultimul, dar nu si cel din urma dintre consilierii Aliantei D.A., Ovidiu Turdean, este actionar la Napoca Leasing ca si colegul sau de partid Adrian Catana. De asemenea, Turdean este administrator si consilier juridic la societatea clujeana Prodvinalco.

Aceasta are o cifra de afaceri de 607 miliarde lei si un profit net de 19,7 miliarde lei, din care cu siguranta s-ar fi putut plati datoria de 1,9 miliarde lei catre bugetul de stat.

Dimitriu in top

Dintre consilierii PSD, trei au actiuni la firme sau sunt membrii in conducerea unor societati. Cel mai prosper pare a fi Stefan Dimitriu, care are conexiuni cu patru societati comerciale fiind pe rand, director, membru al Consiliului de Administratie (CA), administrator, presedinte al CA sau actionar.

La societatea de constructii Napoca SA, Dimitriu este director general. Societatea are o cifra de afaceri de 244 miliarde lei, profitul ei este de 2,1 miliarde lei si nu exista nici o datorie a firmei catre bugetul de stat.

SC Unirea SA, societate la care Dimitriu este administrator special, are o cifra de afaceri de 53 miliarde lei, pierderi de 28,3 miliarde lei si datorii de aproape 100 miliarde lei. La 82,3 miliarde lei cat insumeaza cheltuielile societatii e si normal ca aceasta sa fie ingropata in datorii.

Expo Transilvania si Turism Ariesul sunt celelalte doua societati la care Dimitriu este presedinte al CA respectiv actionar si membru al Consiliului de Administratie.

Expo Transilvania are o cifra de afaceri de 23,2 miliarde lei si un profit de 3,2 miliarde lei, iar Turism Ariesul are o cifra de afaceri de 15,4 miliarde lei si un profit net de 281 milioane lei. Nici una din cele doua firme nu are datorii la bugetul de stat.

Afacerile lui Vuscan si Lapusan

Remus Lapusan este asociat cu 50% la patru societati si este director, Unita SA, societate care ori nu are contabili, ori acestia au uitat in ultimii ani sa depuna bilanturi. In ceea ce priveste firmele la care este asociat Lapusan, din cele patru doar una, SC Beridava Com SRL, are depus bilantul aferent anului 2003 sau 2002.

Astfel, firma la care Lapusan detin e 50% din actiuni are o cifra de afaceri de 47,1 milioane lei si un profit net de 40 milioane lei. Celelalte trei societati, SC CSM Tour, SC Econsulting si SC Real Prod nu au predat la bilantul. In ceea ce priveste datoriile, Real Prod figureaza cu 33 de milioane lei restante la bugetul de stat.

Vuscan, in executare silita

Gheorghe Vuscan este asociat la MCM Graphix Media Group - societate cu o cifra de afaceri de 699 milioane lei si un profit net de 43,6 milioane lei, precum si la Recondo SA – societate cu o pierdere de 6 milioane lei. La Recondo situatia financiara este hilara.

Potrivit datelor Ministerului de Finante, Recondo are datorii de 24 milioane lei, suma pentru care s-a inceput executarea silita.

PRM, fara datorii

De la PRM Liviu Chiorean este sef la SC Dragon Star Cluj, societate care nu are depuse bilanturi si nu figureaza cu nici o datorie catre stat. Petru Pantea este actionar la Banca Transilvania, la Farmec SA si asociat unic la Contpriv.

Producatorul de cosmetice Farmec SA are o cifa de afaceri de 440 miliarde lei, un profit net de 35,9 miliarde lei si nu are datorii la stat, iar Contpriv are o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei si un profit net de 1,3 miliarde lei. Nici aceasta din urma nu figureaza cu datorii la bugetul de stat.

Peremistul Mircea Petric este actionar cu 33% la CMS Distribution societate cu o cifra de afaceri de 172 milioane lei si un profit de 109 milioane lei, fara datorii si este si asociat unic la SC Star Company la care a obtinut o cifra de afaceri de 420 milioane lei si o pierdere de neta de 117 milioane lei, dar macar nu a inregistrat datorii la bugetul de stat.

Dibaciul Miklos

Fekete Emoke de la UDMR este asociata la SC Ideaconsult SRL, aceasta societate nefigurand cu vreun bilant contabil depus sau cu datorii catre stat. Laszlo Attila si Irsay Miklos detin actiuni, fiecare, la cate patru societati.

Astfel, Laszlo este director la Novafarm, societate ce are o datorie la bugetul asigurarilor de sanatate de 6,4 milioane lei. Bilanturile societatii Novafarm nu au ajuns inca la finante.

De asemenea, Attila are "interese" la Eureka Group (firma care nu are nici datorii catre stat dar nici bilanturi contabile depuse) si SC Rulmenti si Suruburi (firma care de asemenea nu are datorii, dar are insa pierderi de peste 500 milioane lei) si Salgo (cifra de afaceri de 1,5 miliarde lei si profit de 155 milioane lei).

Mai departe, Irsay Miklos este asociat si administrator la SC Kopiernicus Birotica SRL, societate cu o cifra de afaceri de 88,5 miliarde lei si un profit de 2,1 miliarde. Chiar si la un asemenea profit societatea are datorii la bugetul de stat de 3,1 milioane lei.

O alta societate clujeana care il la conducere pe Miklos, SC Mobil Master SRL, are venituri de 9,9 miliarde lei si cheltuieli de 9,5 miliarde, profitul firmei fiind de 315 milioane lei.

Miklos mai este asociat si la El Nino Travels SRL, societate cu pierderi de peste 14 milioane de lei si la SC Tourism Aviatica SRL, aceasta din urma neavand depuse bilanturile contabile.

In fine, Molnos Janos este actionar la societatea dejeana Samus Mex SA, firma care are o cifra de afaceri de 500 miliarde lei, un profit net de 39,6 miliarde lei si nu are datorii la bugetul de stat.