Mai multi beneficiari ai ajutorului social din municipiul Sebes (judetul Alba) au ridicat de la un bancomat apartinand Bancii Romane de Dezvoltare sume de ordinul a sute de milioane de lei, ca urmare a unei greseli in programul informatic al bancii.

Eroarea s-a produs dupa aplicarea programului de denominare si trecerea la leul "greu" si a constat in adaugarea a doua zerouri in plus la cifrele care reprezentau soldul disponibil de pe card.

Primarul orasului, Alexandru Dancila, a declarat ca ajutorul social al celor 400 de beneficiari din Sebes se plateste pe carduri la BRD si ca greseala este exclusiva a unitatii bancare. Potrivit acestuia, o persoana a scos 160 de milioane de lei (moneda veche), patru persoane au ridicat de la bancomat 100 de milioane, iar restul sub 100 de milioane de lei.

Edilul a mai declarat ca a fost declansata operatiunea de recuperare a sumelor si ca exista o evidenta clara in ceea ce priveste persoanele care au ridicat de la bancomat sumele respective. Dancila a adaugat ca o femeie care a scos cele 160 de milioane de lei a predat bancii suma respectiva.

Avand in vedere ca, in general, beneficiarii legii privind venitul minim garantat sunt persoane care au o stare materiala proasta, se poate spune ca, pentru o scurta perioada de timp, a dat norocul peste saracii Sebesului. Conducerea BRD Alba a evitat sa faca declaratii in legatura cu situatia creata la Sebes.